İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Charlie Hebdo’dan şimdi de Erdoğan karikatürü

0

Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı Erdoğan karikatürü tepkilere yol açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın iç çamaşırlarıyla bir koltukta otururken elindeki tepside iki şarap kadehi bulunan tesettürlü bir kadının eteğini havaya kaldırırken resmedildiği karikatürde “Erdoğan özel yaşamında çok matraktır” ifadeleri yer alıyor.

‘Batı’nın faşist kanadı ve içimizdeki temsilcileri…’

Karikatüre ilk tepkiler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Altun Twitter hesabından şunları yazdiı:

Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar.

Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenecek, faşizm ve faşistler kaybedecek!

Bakan yardımcısından küfür

Kalın da, Charlie Hebdo’nun hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmadığını belirtti ve derginin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili yayınını kınadıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Avrupa’nın insanlık değerlerinden nasipsiz faşistleri, ifade özgürlüğü nedir bilmiyorsunuz” sözleriyle paylaşıma tepki gösterirken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da Twitter hesabından Fransızca küfretti.

Charlie Hebdo, peygamber karikatürüyle başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünyada tepkilere yol açmıştı. 2015’te derginin Paris’teki bürosuna düzenlenen terör saldırısında 11 kişi yaşamını yitirmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.