İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

‘404 Yurttaş’tan ‘101 Aksaçlı’ya destek

0

404 Yurttaş” adlı grup, Türkiye‘nin farklı kesim ve siyasi görüşlerinden olan 101 kişinin, gençlere birlik olma yönündeki çağrısına destek verdiğini açıkladı.

Aralarında Prof. Dr. Ali Nesin, Cahit Berkay, Mazlum Çimen, Onur Akın, Suavi, Fehim Işık, Can Dündar, Hikmet Çetin, Sezgin Tanrıkulu gibi çeşitli isimlerin bulunduğu imzacıların basın açıklamasında şöyle denildi:

Bizler 101 Aksaçlı’nın değerlendirme ve çağrılarına katılıyor ve diyoruz ki: Yalnızlaşan, itibarsızlaşan, demokrasi ve hukuk devleti anlayışından uzaklaşan, özgürlüklerin kısıtlandığı, hak arayışlarının bastırıldığı, her gün onlarca kadın cinayetinin işlendiği, kadın haklarının sıfırlanmak istendiği, medyası tek sesli hale getirilmiş bir ülkede; cepheleşmenin, kin ve nefretin körüklendiği bir ortamda; yakınlarımızın, dostlarımızın ve her türlü hak arayışının ve muhalif sesin suçlu muamelesi gördüğünü, polis şiddetine ve adaletsiz mahkumiyetlere maruz kaldığını izliyoruz.

101 Aksaçlı gençlere seslenmişti

Halkı ve kendilerini tehdit altında gördüklerini ifade eden imzacılar bu durumun değişebilmesi için iktidarın yurttaşların sesine kulak vermesini, muhalefetinse en geniş demokrasi platformunu oluşturmak için harekete geçmesi çağrısında buludu.

Geçen temmuzda farklı siyasi görüşlerden isimlerin aralarında yer aldığı 101 kişi, özelliklere gençlere ve muhalefete ortak bir çağrıda bulunarak “Size dayatılan bölünmeleri aşın, birlik olun, sesinizi yükseltin” demişti.

101 Akasçlı’nın açıklamasında, “Türkiye’nin şu ana kadarki en ‘karanlık’ dönemini yaşadığı” ifade edilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.