LGBTİ+ManşetTürkiye

Onur Haftası’nın ardından LGBTİ+’lar hedefte

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantısında LGBTİ+’ları hedef gösterdi. Halkı “LGBTİ+‘lara karşı “tavır almaya” çağıran Erdoğan şunları söyledi:

Birileri yine sinsice milli ve manevi değerlerimize saldırıyor. İnsanlık tarihi boyunca hep lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirme peşindeler. İnancımıza aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır.

Milletimize rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı gösterenlere ve onları destekleyenlere karşı tavır almaya davet ediyorum.

Rabbimden ülkemizi ve milletimizi bu tür sapkınlıkların yol açacağı sosyal ve beşeri faaliyetlerden muhafaza etmesini temenni ediyorum.

 ‘Fıtratımızı koruyacağız’

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi (IFRC) önceki gün Kızılay Başkanı ve Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonları‘nın başkan yardımcılığı görevini yürüten Kerem Kınık tarafından yapılan ve LGBTİ+’lara yönelik nefret suçu içeren paylaşıma tepki gösterdi.

Kınık, paylaşımında LGBTİ+’ları kastederek “Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz” diye yazmıştı.

‘Bir sonraki adımı değerlendiriyoruz’

Bunun üzerine IFRC resmi hesabından bir açıklama yayınlayarak Kerem Kınık’ın paylaşımına tepki gösterdi. Kınık’ın paylaşımının kurumun görüşlerini temsil etmediğinin belirtildiği açıklamada “bir sonraki adımın” değerlendirildiğini ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

Dr. Kerem Kınık’ın dile getirdiği görüşler IFRC’nin görüşlerini temsil etmemektedir. Bu ifadeler yanlış ve hepimizi rencide ediyor.

Homofobi ve nefret söyleminin her türlüsünü kınıyor ve dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ+ topluluklarıyla dayanışma içinde yan yana duruyoruz.

IFRC’nin her tür homofobi, nefret söylemi ve önyargıyı yasaklayan, başkan yardımcısı da dahil olmak üzere tüm çalışan ve temsilcilerini bağlayan etik çalışma kuralları vardır.

Bir sonraki adımımızı değerlendirmekteyiz.

‘Kerem Kınık hedef alındı’

IFRC’nin açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a destek verdi.

Altun, “LGBT propagandasının ifade özgürlüğü için büyük tehdit oluşturduğunu” savundu ve “@ifrc, hayatını dünyanın her yanında çocukları korumaya adamış @drkerem’i hedef alan saldırıya ortak oldu. Susturulmayacağız” yazdı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.