İnsan HaklarıLGBTİ+Manşet

Alsancak’ta onlarca erkek bir trans kadına işkence etti

0
Fotoğraf: Kaos GL

Uyarı: Haber trans kadına yönelik yapılmış şiddete ilişkin öğeler içermektedir ve tetikleyici olabilir. Görüntüler ve/veya ifadeler benzer durumda kalmış, fiziksel şiddete maruz kalmış ve işkence görüntülerinin olumsuz etkileyeceği kişileri tetikleyebilir. Söz konusu durum için bir ruh sağlığı uzmanına başvurabilir veya bölgenizdeki LGBTİ+ topluluklarla iletişime geçebilirsiniz.

*

İZMİR- Alsancak’ta bir trans kadın sokak ortasında onlarca erkeğin fiziksel ve sözel şiddetine maruz kaldı. Sokak ortasında erkeklerin tekmelediği, küfürler ettiği ve telefonuna el koyduğu trans kadının çığlıklarına ise herhangi bir polis/bekçi ve insan engel olmadı. 20 Kasım Trans İnisiyatifi işkence anlarının görüntülerinin kaydına ulaşarak sosyal medya hesabından paylaştı.

İnisiyatif söz konusu şiddetin faillerinin ceza alması için tüm hukuki desteğin sağlanacağının altını çizdi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından vatandaşlar “Sokakta olaya müdahale edecek bekçi/polis yok mu!” diyerek tepki gösterdi.

‘Bu şiddeti durdurmayıp bu şiddetle bizi baş başa bırakanları biliyoruz, tanıyoruz’

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada olaya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Bu gece kim olduğu belirlenemeyen büyük bir kalabalık, trans kadın arkadaşımıza saldırarak gasp etti. Arkadaşımız yoğun bir şekilde fiziksel şiddete maruz kaldı.

Bizler, bu şiddeti durdurmayıp, bu şiddetle bizi baş başa bırakanları biliyoruz, tanıyoruz. Arkadaşımıza uygulanan bu şiddetin faillerinin ceza alması için elimizden gelen tüm hukuki desteği sağlayacağız. Nefretiniz de transfobiniz de batsın. Dayanışmayla…”

Translara yönelik nefret (transfobi) ve LGBTİ+’lara yönelik nefret (homofobi) iktidar partileri AKP ve MHP‘nin yanı sıra Yeniden Refah ve HÜDAPAR gibi partiler tarafından sıkça körükleniyor. Ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gibi kurumlar da bu nefreti artıran ve yayan kararlara imza atıyor. Ülkede Onur Yürüyüşleri’ne hala yasaklamalar getirilirken LGBTİ+’ları ötekileştiren, ayrıştıran nefret yürüyüşlerine izin veriliyor.

LGBTİ+’lara karşı baskı ve şiddet Türkiye’deki iktidar ve kolluk kuvvetleri eliyle sürdürülüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.