YerelManşet

Van’da 5.4 büyüklüğünde deprem: Can ve mal kaybı bildirilmedi

0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Van’ın Özalp ilçesinde saat 13.03’te 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremle ilgili şimdiye kadar herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

AFAD verilerine göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Özalp ile Saray ilçeleri sınırında meydana gelen deprem hakkında henüz can ya da mal kaybına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

AFAD,  Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Gürpınar ilçesi Elaçmaz Mahallesi’ndeki birkaç evde hasar tespit edildiğini, Van ve Erzurum ekiplerinin bölgeye gönderildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada; “Çevredeki AFAD il müdürlüklerimiz teyakkuza geçirilirken saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Gelişmeleri aralıksız takip ediyoruz.” denildi. 

Vali: Köylerde hasar var

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk açıklamasında, “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor” açıklamasını yaptı. Daha sonra ikinci bir açıklama yapan Vali, bazı köylerde hasar gören evler olduğunu, bir evin de kısmen yıkıldığını. can kaybı olmadığını duyurdu.

Bingöl Karlıova’da da 14 Haziran’da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bingöl ve çevresindeki son depremleri değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan-Yedisu arası ve Bingöl-Karlıova arasındaki deprem beklentisinin öne çekildiğini söylemişti.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.