LGBTİ+Manşet

AKP’li belediye ‘yanlışlıkla’ LGBTİ haklarını kabul etti

0

Urfa’da bulunan  merkez ilçe Eyyübiye’de AKP’li belediye yönetimi, LGBTİ haklarını içeren yönetmeliği mecliste oylayarak kabul etti. Belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Alkan tarafından hazırlanan yönetmelik, önce Yazı İşleri Müdürü İsmail Kaya’ya ardından da Başkan Mehmet Kuş’un onayıyla Meclis’e sunuldu. Meclis’e gönderilen yönetmelik oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Meclis’te oylamaya sunulan yönetmelikte, “Toplumda dezavantajlı konumda bulunan LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, trans ve interseks bireyler), etnik ve dini azınlıklar, sığınmacı ve mülteciler gibi çeşitli sosyal gruplara yönelik veri toplama, hizmet üretme ve belediye politikalarını yurtdışı ve yurtiçindeki STK’larla işbirliği içinde hazırlamak” ifadeleri yer alıyordu.

CHP veya HDP’li belediyeden ‘kopyala yapıştır’

Ajans Urfa‘nın haberine göre kabul edilen yönetmelik yürürlüğe girerken, Eyyübiye Belediyesi yetkilileri durumu bir gün sonra fark etti ve söz konusu ibarelerde değişikliğe gidilerek, LGBTİ’lerle ilgili ifadeler metinden çıkarıldı. Belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Alkan’ın yönetmeliği internet üzerinden indirdiği ve CHP’li ya da HDP’li bir belediyeden “kopyala-yapıştır” usulüyle aldığı belirtildi.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.