Hayvan HaklarıManşet

Sincan’da altı köpek ve 14 kuş zehirlenerek öldürüldü

0
Ankara’nın Sincan ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce 14 kuş ve altı  köpek, zehirlenerek öldürüldü.

Sokakta yaşayan hayvanları beslemek Yenikent semtindeki bir parka giden  gönüllüler, iki sokak köpeğinin baygın halde yattığını gördü. Gönüllülerin ihbarıyla gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iki köpeği tedavi için veteriner hekime götürdü. Akşam saatlerinde tekrar alana gelen gönüllüler, 14 kuş ve altı köpeğin daha zehirlenerek öldüğünü fark etti. Olay yerine gelen ekipler, hayvanların verilen tavuk etinden zehirlendiğini belirledi.

Hayvanların görüntülerinin sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından hayvanseverler, olayın yaşandığı bölgeye giderek nöbet tutmaya başladı.

‘Belediyeler ceza kapsamına alınmalı’

Bölgeye gidenler arasındaki Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayvana şiddete, vahşete, tecavüze hapis cezası gelmeli, belediyeler ceza kapsamına alınmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığının, belediyeler üzerinde idari yaptırım yetkisi olmalıdır. Başka türlü bu vahşetlerin önüne geçilmesi mümkün değildir” dedi.

Özkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün personel sayısının artırılmasını da talep etti.

Üç sanığa 10’ar yıl hapis cezası verilmişti

Yine Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde geçen yılın Nisan ayında 16 köpek zehirli et verilerek öldürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde, konuya ilişkin olarak, ‘sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme’ ve ‘çevreyi kasten kirletmek’ suçlarından haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan üç sanık, 10’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, karar ile birlikte üç sanığın da tutuklanmasına hükmetti.

You may also like

Comments

Comments are closed.