Hayvan HaklarıManşet

Avustralya’da bir saksağan ile köpeğin dostluğuna başbakan destek verdi

0
saksağan molly

Avustralya‘nın Queensland eyaletinde yaşayan bir çift tarafından sahiplenilen ve sonrasında “vahşi hayvan bakım izni” bulunmadığı için devlet yetkilileri tarafından alıkonulan saksağan, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine ailesine iade edilecek.

Queensland Başbakanı Steven Miles, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Molly isimli saksağanın çok yakında sahiplerine döneceğini duyurdu.

Molly, sahiplerinin Staffordshire bull teriyeri Peggy ile kurduğu sıradışı dostluk sayesinde sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi edinmişti. Juliette Wells ve Reece Mortensen çifti, 2020 yılında Molly’yi bir ağacın altında yaralı halde bulduktan sonra evlerine almış ve ona bakmaya başlamıştı.

Ancak Queensland yasaları gereği, vahşi hayvanlara izinsiz bakmak yasak olduğundan Molly, 1 Mart’ta çevre yetkilileri tarafından çiftin elinden alındı. Bu durum, sosyal medyada ve yerel topluluklar arasında büyük bir tepki topladı.

Başbakan Miles, çiftle yaptığı görüşmede, devletin saksağan için gerekli iznin alınması konusunda bir yol belirlediğini ve bu sayede Molly’nin yakında tekrar sahiplerine kavuşacağını belirtti. Miles, “Bu haberin, her gün Facebook sayfamda Molly’nin serbest bırakılması yönünde yorum yapan binlerce kişi için iyi bir haber olacağını biliyorum” dedi.

Çift, daha önce de izin almak için çeşitli girişimlerde bulunmuş ancak sürecin sosyal medya sayfalarıyla çatışması nedeniyle başvurularını geri çekmek zorunda kalmıştı. Molly’nin sahipleri, sosyal medyada paylaştıkları bir video aracılığıyla durumdan duydukları üzüntüyü dile getirmişlerdi.

Bu süreç, 150 binden fazla kişinin imza attığı bir dilekçe ile de desteklendi. Başbakan Miles’ın son açıklamasıyla Molly’nin iyi durumda olduğu ve yakın zamanda ailesine teslim edileceği doğrulandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.