Hayvan HaklarıManşet

Ankaralı hayvan hakları aktivistleri Yavaş’a seslendi: Taşın altına elinizi koyun

0

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, hayvanların duyulmayan sesi olmak, söyleyemediklerini dile getirmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. “Verdiğimiz her oyun hayvan hakları için verdiğimiz bilinsin” diyen hayvan hakları aktivistleri altı bin hayvanın barındırılmasının planlandığı Karataş’ı (Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi) ve yapılması planlanan kedi kasabasını iptal ettirmek için toplandı.

‣ Sokakta yaşayan hayvanlar için gönüllülerden belediyelere çağrı: Ortak hareket edelim
‣ Erdoğan yine sokakta yaşayan hayvanları hedef aldı: ‘Sorun’u inancımıza uygun şekilde çözeceğiz

Hayvan hakları aktivistleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın özel korumalarıyla iletişime geçtiklerini ancak beklemelerine rağmen Yavaş’ın yoğunluğu gerekçe gösterilerek görüşme gerçekleştirilmediğini bildirdi. Aktivistler Yavaş’a şöyle seslendi:

“Yaşam hakkı savunucularını derhal aramanızı bekliyoruz Mansur Yavaş. Ankara’nın tüm ilçelerinde küpeli, sağlıklı, mahalleliyle dost olan köpekler çağdışı yöntemlerle toplanıyor, çöplüklere, ölüm kamplarına atılıyor. Buna dur demenizi, bilimsel tek çözüm olan kısırlaştırma projelerine, her ilçede, ormanda, kırsalda geçmenizi istiyoruz.

Üretim ve ticareti yasaklamanızı, denetlemenizi, taşın altına elinizi koymanızı istiyoruz. Sokakta yaşayan her hayvan Ankaralı; Ankara, her canlının yaşam alanı. Ankara özgür hayvanlarıyla güzel!”

Ankara’da Mart başında Gölbaşı’nda Küme evleri bölgesinde kiralık bir tarım arazisinde gönüllüler tarafından bakılan çipli 180 köpek, hukuka aykırı bir şekilde ‘tahliye’ edilmeye çalışılmıştı. Köpekler için yine hayvan hakları aktivistleri mücadele etmişti.

Geçtiğimiz günlerde de yine Ankara Etimesgut’ta yavru kediler katledilmişti. Faillerin cezalandırılması için yine hayvan hakları aktivistleri eylem gerçekleştirmişti. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da sosyal medya hesabı üzerinden olayın takipçisi olacaklarını belirterek şunları dile getirmişti:

“İstasyon Mahallesi Villa Parselleri 2360 sokaktaki bir apartman bahçesinde meydana gelen olayı derin bir üzüntü ile öğrendim. Etimesgut Belediyesi olarak, bu tür insanlık dışı eylemlerin tekrarlanmaması için gerekli adımları atmaya kararlıyız. Her bir canlımızın haklarını korumak bizim önceliğimizdir. Bu tür insan vicdanına aykırı davranışlara karşı sıfır tolerans politikası izleyeceğimizi ve bir sokak evcilimizin canlarını korumak için gerekli adımları atacağımızı taahhüt ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımı bilmenizi isterim. İlçemizin huzur ve güvenliği için çaba sarf etmeye devam edecek, sokak evcillerimizin güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapacağız.”

Ankara Gölbaşı’nda sahipli hayvanları ‘toplamaya’ çalışıyorlar

You may also like

Comments

Comments are closed.