KadınManşet

AÜ’de dans etmek isteyen kadın öğrencilere gözaltı

0

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde dünyada kadına yönelik şiddete karşı simge haline gelen ‘Las Tesis’ dansı yapmak isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Kampüsün içerisine giren güvenlik güçleri, öğrencileri Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin arka bahçesinde gözaltına aldı. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadınları değil katilleri engelle” sloganı atan kadınların yanı sıra kampüs içerisinde erkek öğrenciler de gözaltına alındı.

TGB hedef göstermişti

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup dün (24 Aralık) Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde toplanarak ‘Las Tesis’ eylemi yapacağını duyuran kadınları hedef alan açıklama yapmıştı. TGB’lilerin açıklamalarına tepki gösteren kadınlar mor boya fırlatmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Şili’li kadınların öncülüğünde başlayan ve kadına karşı şiddeti protesto etmek üzere tüm dünyaya yayılan Las Tesis dansı, sadece Türkiye’de polis şiddetine, gözaltı ve yasaklamaya maruz kalıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’deki CHP grubundan kadın vekillerin, şarkının sözlerini söyleyerek yaptıkları eylem karşısında da şunları söylemişti:  “Şarkının sözlerindeki ‘Tecavüzcü sensin, öldüren sensin; polisler, hakimler, devlet ve başkan’ ifadelerini  söyleyerek bu mesele çözülecekse Meclis de duysun. Eğer bu Meclis, ‘Bunları söylemeye devam etsinler.’ derse ben İçişleri Bakanı’yım, kanuna rağmen, Anayasa’ya rağmen en geniş hakkımı kullanacağım.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.