YaşamManşetYeşil Gündem

Bir garip bisiklet yolu

0

Kıbrıs’taki Limasol kentinde belediye işçileri tarafından yapılan bisiklet yolu sosyal medyada büyük bir alay konusu oldu. Bisikletli vatandaşların güvenli bir şekilde sürüş yapması için hazırlanan şerit, park eden araçların arasından dolandırılıp, düz bir yol yerine zigzaglı bir şekilde boyandı.  Böylece yolu kullanacak bisikletlilerin, park eden araçları geçmek için önce kaldırıma çıkıp sonra tekrar yola inmesi gerekiyor.

Olay, sosyal medyada yolun fotoğraflarının yayılması ve çok fazla kişinin paylaşması ile duyuldu. Limasol Belediye Başkanı Nicos Nicolaides, dalga geçilen ve yerel yönetim için de bir utanç kaynağı olan bisiklet şeridinin yapımında çalışan işçilere ceza kesmek için yasal tavsiye istedi.

Yasal işlem yapılması isteniyor

Bisiklet yolunun ülke gündemine gelmesinin ardından yapılan incelemede irrasyonel tasarımlı bisiklet yolunun yapımında ciddi eksikliklerin ve hataların yapıldığını tespit edildi. Nicolaides, Çarşamba günü konu hakkında 38 sayfalık bir rapor aldığını söyledi. Belediye Başkanı “Bulgulara dayanarak, ilk bakışta, projenin uygulanmasının çeşitli aşamalarında bir dizi ciddi ihmal ve hatayla ilgili bir sorun var” açıklamasını yaptı.

Limasol Belediye Başkanı, konuyu belediyenin hukuk danışmanına yönlendirerek, herhangi bir çalışanın bu fiyasko yapım sebebiyle cezalandırılıp cezalandırılamayacağını sordu. Cevabın olumlu olması durumunda sorumlu işçiler konsey tarafından atanacak bir disiplin kurulunun karşısına çıkartılacak.

 

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.