İklim KriziManşet

Leonardo DiCaprio: Greta zamanımızın lideri, umarım mesajları herkesi uyandırır

0

Ünlü ABD’li oyuncu Leonardo DiCaprio, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılıklarını görüşmek üzere bir araya geldiği aktivist Greta Thunberg’e övgü yağdırdı. Ünlü oyuncu, bir bahçede Thunberg’in yanında otururken görüldüğü bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı.

DiCaprio paylaşımında “İnsanlık tarihinde, seslerin böylesi önemli anlarda ve bu tür dönüşümsel şekillerde yükseldiği birkaç zaman var ama @GretaThunberg bizim çağımızın lideri haline geldi” diye yazdı: Açıkça kıymetini bilmediğimiz bu yaşanılır gezegenin tadını gelecek nesillerin de aynı şekilde çıkarabilmesi için bugün ne yapıyoruz? Tarih bizi bununla yargılayacak.

Dünya liderlerinin Thunberg’in mesajını “uyanma çağrısı” olarak görmesini umduğunu söyleyen yıldız oyuncu sözlerine şöyle devam etti: Geleceğin bize ne getireceğine dair umutlu olmamın sebebi, Greta ve dünyanın her yerindeki genç aktivistler. Greta’yla zaman geçirmek bir onurdu.”

DiCaprio, bu buluşmanın kendi ekolojik çalışmalarını güçlendirmek için Thunberg’le kuracağı çalışma ilişkisinin başlangıcı olduğunu kaydetti; sözlerini “O ve ben, gezegenimiz için daha parlak bir gelecek sağlama ümidiyle birbirimizi destekleme taahhüdünde bulunduk” diye bitirdi.

Gönderi, şimdiden 3 milyondan fazla beğeni ve ikiliyi öven binlerce yorum aldı. Bir kullanıcı Thunberg ve DiCaprio’yu “durdurulamaz bir ekip” olarak tanımlarken, diğer birçok kişi de onları “ilham verici” diye niteledi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.