ManşetTürkiyeUncategorized

Washington: S-400’ün sonuçları ciddi olur

0

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Türkiye’nin S-400 alımını hayata geçirmesi halinde ABD’nin ‘hasımlarla yaptırımlar yoluyla mücadele etme yasası’ kapsamına alınabileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemini faaliyete geçirmesi halinde ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) yaptırımları dahil çok ciddi sonuçlarla karşılaşacağını söyledi. Ortagus rutin basın brifinginde Türkiye’yle ABD arasındaki S-400 krizine ilişkin bir soruyu da yanıtladı.

Türkiye’nin NATO müttefiki ve IŞİD’e karşı mücadelede çok önemli bir ülke olduğuna dikkati çeken Ortagus, bununla birlikte ABD’nin S-400 konusuyla ilgili duruşunun değişmediğini vurguladı. Ortagus şunları söyledi:  “Türkiye S-400 alımını hayata geçirirse çok ciddi, çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak. Bunlar, F-35 alımının ve Türk sanayisinin bu programa katılımının durması ve CAATSA yasası kapsamında yaptırımların uygulanması. Bunlar çok ciddi, çok gerçek ve bu konudaki duruşumuzda son derece tutarlı olmayı sürdürüyoruz.”

CAATSA, ABD’nin İran, Kuzey Kore ve Küba gibi doğrudan düşman sayılan ülkelere yönelik uyguladığı yaptırımları düzenleyen bir yasa.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.