Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

İklim Adaleti İçin Küresel İklim Grevi: Dünya gençliği sesini bir kez daha yükseltiyor!

0
27 Eylül Küresel İklim Grevi- Torino

Dünya genelinde iklim aktivistleri, 19 Nisan Cuma günü hükümetlere seslenmek üzere bir kez daha küresel iklim grevine çıkıyor. Türkiye’de de Youth For Climate Türkiye ve Genç İklim Hareketi, 19 Nisan Cuma günü Kadıköy İskele‘de saat 18.30’da dayanışma içinde oldukları STK’lar, iklim hareketleri ve iklim aktivistleri ile bir araya gelecek. 18 Nisan Perşembe akşamı ise 19.00’da buluşup Devridaim Enstitüsü’nde “Pankart Atölyesi” ile pankartlarını hazırlayacaklar.

İklim aktivisti gençler, #İklimAdaletiŞimdi sloganıyla bir araya gelecekleri iklim grevi için çağrıda bulundu:

“Son 10 ay içinde dünya çapında yaşanan rekor sıcaklar, savaşlar, Filistin’deki soykırım ve ülkemizde de özellikle Akbelen’de şiddeti açıkça görülen birçok ekokırım suçu, iklim adaleti talebimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Hükümetler ve büyük şirketler, yüksek emisyonların sorumluluğuna sahipken, küresel ısınmayı 1,5 derecenin altında tutmak ve iklim çöküşünü önlemek için gerekli olan adil küresel iklim önlemlerine daha fazla katkıda bulunmak zorunda. Belediyeler için de stratejik planlarında iklim adaleti vurgusunu eklemeleri için bir çağrımız olacak.”

Küresel İklim Grevi, Beşiktaş-Fotoğraf: Cansu Acar

‘Bu çağrımız, gezegenimizin geleceği için tarihi bir dönüm noktası olabilir’

İklim adaleti için toplu bir seferberliğe olan acil ihtiyacın daha önce hiç olmadığı kadar açık olduğunun belirtildiği açıklamada, “Politik ve ekonomik sistemlerde köklü değişiklikler için baskı yapılması gerekiyor ve karar vericilere sorumluluklarını hatırlatma görevi de biz gençlere düşüyor. Türkiye’de İklim için Gençlik ( Youth For Climate Türkiye) ekibi tarafından açılmış olan iklim davasının süreci hakkında bir bilgilendirme yapacağız ve iklim krizinden zedelenen haklarımızı savunacağız” denildi. Çağrının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bu çağrımız, gezegenimizin geleceği için tarihi bir dönüm noktası olabilir. İmkanı olan herkesin katkıda bulunması gerekmektedir. İklim krizine karşı dayanışmada bulunmak isteyen ve bu sorumluluğu kabul eden herkesi yanımızda görmek için tüm dünyada aynı gün yapılacak Küresel İklim Grevimize, bizlere katılmaya ve sesimizi duyurmaya pankartlarınızla birlikte Kadıköy’e davet ediyoruz.

Biz değilse, kim?
Şimdi değilse, ne zaman?””

You may also like

Comments

Comments are closed.