ManşetYeşillerden

Genç Yeşiller’den Avrupa Parlamentosu’nda Özgür Filistin protestosu

0

Genç Yeşiller, 13 Nisan Cumartesi günü Avrupa Parlamentosu’nda Gazze için özgürlük talebini yüksek sesle dile getirdi. Genç Yeşiller, Level UP etkinliğinin kapanış oturumunda Özgür Filistin için protesto gerçekleştirdi.

Genç Yeşiller’den Cemre Nayır, Avrupa Parlamentosu’nda yüksek sesle Gazze için özgürlük talebinde bulundu:

‘Aç gözlü beyaz dedelerin istediği olsun diye değil bizim gibi ayrıkotları da hür ve neşe içinde yaşasın diye…’

Genç Yeşiller’den protestoyla ilgili açıklama yapılarak “Yalnız değiliz, milyonlarca gencin yanımızda olduğunu biliyoruz, çünkü biz barış için söz söylemeye cesaret eden yeşilleriz!” denildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Barışın ve uyumun konuşulması gereken yerde soykırıma destek yağdıran parlamenterler kanlı paralarını nerede saklayacaklarının derdindeler, bizim derdimiz belli. Biz sadece hayat bayram olsun, çocuklar korkmadan koşup eğlensin istiyoruz. Bunu da hep isteyeceğiz çünkü biz her günün bayram olduğu bir dünyayı hak ediyoruz.

Kötülükten çehresi çökmüş aç gözlü beyaz dedelerin istediği olsun diye değil bizim gibi ayrıkotları da hür ve neşe içinde yaşasın diye sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.”

‘Peki ya Gazze’deki siviller ne olacak?’

Genç Yeşiller’den protestoyu gerçekleştiren Nayır ise eyleme ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Cumartesi günü Avrupa Parlamentosu’nda Filistin için ses çıkardım. Tam da Avrupa gençlerinin hak ve özgürlüklerinden, ayrıcalıklardan bahsedilirken, kaydın ardından ‘Peki ya Gazze’deki siviller ne olacak? Filistindeki siviller ne olacak? Onların hakkı yok mu?’ dedim.

Ne mutlu gençliğe ki salonda neredeyse herkes katıldı sloganlara. Ya kimse benimle sesini çıkarmazsa diye çekinirken Avrupanın her yerinden dostlar buldum. Ve hep birlikte bağırdık: #freepalestine

Bana çok destek olan Giù’ya çok çok teşekkür ediyorum, onun desteği olmasa yapamazdım. Ve bir sürü diğer arkadaşım olmasaydı. Biz çok fazlayız ve dünyanın her yerindeyiz. Tek istediğimiz barışın hüküm sürdüğü mutlu bir dünya.”

‘İklim adaletinin tek yolunun sömürgeciliğin bitmesiyle olacağını biliyoruz’

Genç Yeşiller’den yapılan açıklamada ise son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Biz Genç Yeşilleriz, tabii ki gerçek iklim adaletinin tek yolunun sömürgeciliğin bitmesiyle olacağını biliyoruz.

Biz Genç Yeşilleriz, tabii ki Filistin özgür olmadan kimsenin özgür olmayacağını biliyoruz.

Ve biz Genç Yeşilleriz, tabii ki yalnız değiliz! İspanya‘dan İrlanda‘ya, Avrupa‘daki diyasporadan tüm dünyaya milyonlarca gencin yanımızda olduğunu biliyoruz. Sevgi için, neşe için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.