LGBTİ+Manşet

Sırbistan’ın lezbiyen başbakanı Brnabiç’in partneri doğum yaptı

0

Sırbistan’ın kadın ve açık lezbiyen kimlikli ilk başbakanı Ana Brnabiç ve partneri Milica Djurdjiç’in bebeği dünyaya geldi.

Kaos GL’den Aslı Alpar’ın haberine göre Sırbistan’ın kadın ve açık lezbiyen kimlikli ilk başbakanı Ana Brnabiç ve partneri Milica Djurdjiç’in bebeği dünyaya geldi. Sırbistan Başbakanlık Ofisi, haberi “dünyada bir ilk” olarak duyurdu.  

Ana Brnabiç ve Milica Djurdjiç

Haziran 2017’de Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vuçiç başbakanlık görevi için açık bir lezbiyen olan Ana Brnabiç’i atadığında dünya basınında bu atamanın parlamento tarafından onaylanmama ihtimalini değerlendiriliyordu. Ülkede 2010 yılında faşistlerin saldırısı nedeniyle iptal edilen ve 2014’ten itibaren ve yoğun güvenlik önlemleri altında yapılabilen Onur Yürüyüşü’nden 2 ay önce gerçekleşen bu atama LGBTİ+ aktivistlerini oldukça sevindirmişti.

Sırbistan’ın ilk kadın ve ilk eşcinsel başbakanı Ana Brnabic

Ancak halen Sırbistan’da eşit evlilik yasal değil. Ülkede 16 Eylül’de düzenlenen Belgrad Onur Haftası’nın teması “Evet De!” olmuştu. Ülkedeki LGBTİ+ aktivistler Onur Haftası’nda hükümetten trans geçiş sürecini tanıması, yasal partnerliği onaylaması, okul müfredatlarındaki ayrımcı içeriğin değiştirmesi ve nefret suçlarına karşı daha geniş önlemler alması talep etmişti.

.

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.