Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

“Munzur özgür akacak!” diyenler Kadıköy’de buluştu

0

Dersim’in Munzur ve Pülümür vadilerinde yapımı planlanan baraj ve hidroelektrik santral (HES) projelerine karşı Dersim Dernekleri Federasyonu’nun çağrısıyla bini aşkın kişi Kadıköy’de yürüdü.

Süreyya Operası önünde bir araya gelerek “HES yapma boşuna, yıkacağız başına”, “Munzur özgür akacak”sloganlarıyla Rıhtım’a yürüyen kent ve doğa savunucularına CHP Milletvekili Gürsel Erol ve HDP Milletvekili Erdal Ataş da destek verdi.

Rıhtım’a gelinmesinin ardından yapılan ortak açıklamada Dersim’in son yıllardaki en ağır ve yoğun saldırılar ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Yargı kararlarına karşın projelerin son sürat sürdüğü, maden ve taş ocağı faaliyetlerine hız verildiği, ıslah ve sulama bahanesiyle tahrip edilen derelerin peşkeş çekilmeye çalışıldığı, askeri operasyonlar nedeniyle de ormanların yakıldığı, kayyum atanan belediyenin halkın festivalini gasp ettiği peş peşe sıralandı.

“Paranın gücüne tapanlar, doğamıza ve yaşam alanlarımıza el koymak istiyor!” diyen Dersimliler, mücadelelerini dün olduğu gibi bugün ve yarın da büyüterek sürdüreceklerini söyledi.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Sularımıza, derelerimize, vadilerimize, ovalarımıza, yaşam alanlarımıza yapılan vahşi saldırıları durdurmak için ayaktayız.

Egemenlerin doğamıza karşı yönelttiği hegemonyaya karşı, doğa haklarını anayasal güvenceye kavuşturmak için ayaktayız.

Yaşamın çağrısına kulak verenlerle birlikte bütün temel haklarımız için, barış içinde insanca yaşam için, eşit, özgür, demokratik bir ülke için ayaktayız.

İnsanca yaşamı savunmak, emekçilerin, ezilenlerin, mağdurların, yoksulların, işsizlerin, kadınların, gençlerin, çevrecilerin, barış yanlılarının sesine ses katmak için ayaktayız ve her zaman da ayakta olacağız.”
 

(Sendika62.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.