İklim KriziManşet

Michael Rubens Bloomberg İklim Eylemi Özel Elçisi olarak atandı

0

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada Michael Rubens Bloomberg’in İklim Eylemi Özel Elçisi olarak atandığını ifade etti.

Özel elçi olarak atanan Bloomberg, BM Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan 2019 İklim Zirvesi kapsamında Genel Sekreterliğin iklim stratejisini ve çabalarını destekleyecek.

2019 İklim Zirvesi’nin, 2020 iklim hedeflerine yönelik daha güçlü ve daha iddialı bir eylemi harekete geçirmesi bekleniyor.

İklim Eylemi Özel Elçisi Michael Rubens Bloomberg ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres (Soldan Sağa)

Özel Elçi, aynı zamanda, Paris Anlaşması’nın sürdürülebilir kalkınma bağlamında hızla ve daha etkin şekilde uygulanmasını teşvik etmek için İklim Zirvesi’nin kilit alanlarındaki çabalarını güçlendirecek.

Genel Sekreter, karbon emisyonları eğrisini 2020 yılına kadar bükmek ve Paris Anlaşması’nın uygulanmasını hızlandırmak amacıyla hükümetler, işletmeler, finans ve sivil toplum örgütlerinden liderleri davet edecek.

Genel Sekreter ve Özel Elçi Bloomberg, küresel sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutmak için emisyon boşluğunun en kısa sürede kapatılması gerektiği görüşünü paylaşıyor.

İklim Eylemi, şehirler ve alt ulusal aktörler tarafından yapılanlar da dahil olmak üzere, iklim değişikliği konusundaki isteğin yürütülmesinde önemli bir rol oynuyor.

2002 ve 2013 yılları arasında New York şehrinin belediye başkanlığını üstlenen Michael R. Bloomberg daha önce, Kaliforniya Valisi Jerry Brown ile birlikte, Paris Anlaşması hedefleri ile tutarlı olarak, ABD’deki eyaletlerin, şehirlerin, işletmelerin ve ulusal olmayan aktörlerin eylemlerini bir araya getirmek adına Amerika’nın Taahhütleri (America’s Pledge) inisiyatifini de başlatmıştı.

 

(İklim Haber)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.