ManşetTürkiye

Yılbaşı katliamı, çok sayıda ölü ve yaralı

0

İstanbul Ortaköy’de Reina adlı mekana silahlı saldırı düzenlendi. Yapılan resmi açıklamalara göre saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Yaklaşık 600 kişinin bulunduğu salona giren saldırganın eğlenenler üzerine rastgele ateş açtıktan sonra kaçtığı bildirildi.

Ölenler arasında çok sayıda yabancı uyruklu kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra bölgedeki bazı özel hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisi devam ederken, bazıları da sağlık ekiplerinin müdahalelerinin ardından taburcu ediliyor.

Patlamanın ardından bir çok uluslararası kurumdan baş sağlığı mesajları gelirken Türkiye’de bir çok kişinin sosyal medya hesaplarından olayı olumlulayan nefret söylemi içeren mesajları tepki toplamaya devam ediyor.

Öte yandan Birgün gazetesinin haberine göre İstanbul Ortaköy’de katliamın yaşandığı Reina gece kulübünün önüne karanfil bırakan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 18 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. ESP’nin sosyal medya Twitter hesabından yapılan açıklamada “Reina’ya karanfil bıraktık oradan ayrılırken saldırıya uğrayıp 18 kişi gözaltına alındık! Katliamı kınayanları değil katilleri yakalayın!” denildi.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.