DuyurularManşetSivil Toplum

IPEC2024 Konferansı’nda ‘türetim ekonomisi’ konuşulacak

0

İstanbul’da 29-31 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi‘nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı (IPEC2024), global ekolojik ve sosyal değişim ihtiyaçlarını tartışmayı ve yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

Türetim Ekonomisi, doğaya ve topluma minimum zarar veren veya olumlu etkiler bırakan, onarıcı ve döngüsel bir ekonomi modeli olarak tanımlanıyor. Türetim Ekonomisi Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Türkiye’de ilk kez düzenleniyor ve uluslararası alandan birçok uzmanı İstanbul’da bir araya getirecek.

Katılımcılar, çeşitli sektörlerden gelen deneyimlerle zenginleştirilmiş oturumlar ve interaktif çalışma gruplarında, Türetim Ekonomisi ve diğer alternatif ekonomik modeller üzerine derinlemesine tartışmalar gerçekleştirecek. Konferans ayrıca, sürdürülebilir bir geleceğin nasıl şekillendirilebileceği üzerine çeşitli perspektifler sunmayı amaçlıyor.

Türetim Ekonomisi

Konferansa katılacak uzman isimler şöyle listeleniyor:

  • Amanda Kiessel, Good Market’in kurucusu ve sürdürülebilirlik ve türeticilik hareketleri alanında küresel çapta bir deneyime sahip bir Ashoka Fellow.
  • Melanie Rieback, Nonprofit Ventures’in Kurucu Ortağı ve CEO’su olarak sosyal girişimcilik ve teknoloji alanında çalışıyor.
  • Leida Rijnhout, World Fair Trade Organization’un CEO’su olarak küresel adalet ve ticaret konularındaki lider.
  • Erinch Sahan, Doughnut Ekonomisi Eylem Laboratuvarı’nda İşletme ve Girişimcilik alanında sürdürülebilir ekonomiye dair yenilikçi yaklaşımlar sunuyor.
  • Aylin Seçkin, Ottawa Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak ekonomi, kripto paralar, sanat ve NFT’ler konularında çalışmalar yürütüyor.
  • Makoto Nishibe, Good Money Lab’in Kurucu Direktörü ve Senshu Üniversitesi’nde Profesör, alternatif para birimleri konusunda dünyanın en önemli uzmanlarından.
  • Vincent Liegey, Degrowth hareketinin liderlerinden, disiplinlerarası bir araştırmacı olmasının yanısır Cargonomia’nın da kurucusu.
  • Christian Felber, “Economy of the Common Good” Kurucusu olarak sürdürülebilir ekonomik modellerin geliştirilmesine öncülük ediyor.
  • Uygar Özesmi, Good4Trust.org’un Kurucusu ve Kışkırtıcısı, Türetim Ekonomisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ekolojik ve sosyal açıdan adil bir ekonomi mücadelesi veren bir Ashoka Senior Fellow.
  • A. Erinç Yeldan, Kadir Has Üniversitesi, Ekonomi bölümünde profesör olarak yeşil ekonomi politikası, yeşil adil dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma üzerine çalışmalar yürütüyor.

IPEC2024‘e katılmak isteyenler, konferans programı, konuşmacı bilgileri ve kayıt detayları için Kadir Has Üniversitesi IPEC2024 web sayfasını ziyaret edebilir.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.