EğitimManşet

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de eğitim almak ister misiniz ?

0

Son  10 yılda Çin ekonominin yanı sıra eğitimde de büyük bir yol katetti. Dünya patent başvurusu sırasında ise Çin  ilk beş ülke arasında. Gelişen dünya düzeni ile birlikte artık herkes gözünü kulağını Çin’e çevirdi.

Çin’de Üniversite okumak için neler gerekli ?

Eğer Çin’e Lisans eğitimi veya Dil eğitimi için  gelmek istiyorsanız en son mezun olduğunuz Lise diploması Çin’de üniversite okumanız için yeterli sayılıyor. Yüksek lisans içinse mezun olduğunuz üniversiteden aldığınız mezuniyet belgesi  ile kayıt yaptırabilirsiniz.

48

Üniversiteye başvurular bahar ve güz dönemi olmak üzere iki dönemde gerçekleşiyor. Başvuruda bulunmak için eğitim görmek istenilen üniversiteyi seçtikten sonra o üniversitenin uluslarası bölümündeki sorumlu kişi ile iletişime geçip gerekli belgeleri ona iletmek gerekiyor. Bu belgeler arasında üniversitenin size göndereceği okulun başvuru formu ,pasaport, fotokopisi ve diploma da var.

Çin’e burslu  olarak gelmek imkanı  ?

Çin yönetimi son yıllarda yurtdışından binlerce yabancı öğrenciyi burslu olarak kabul etmekte.Çin’de öğrenim gören uluslarası öğrencilerin başvurabileceği burslar beş grupta toplanıyor. Bunlar  da Çin hükümeti bursları, Yerel hükümet bursları, Belediye bursları, Üniversite bursları ve Kurum bursları.

Bu burslara başvurular ise internet sitesi üzerinden olmakta. Çin bursları ile ilgili daha geniş bilgiye www.csc.edu.cn adresinden erişim mümkün.

Çin her yıl 40.000 yabancı öğrenciye burs imkanı sağlamaktadır.

 

Haber: Oktay Arslan
Nanjing Havacılık ve Uzay Üniversitesi
Yüksek Lisans Öğrencisi
[email protected]

 

(Yeşil Gazete)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.