EğitimManşetTürkiye

İlkokul öğrencilerine ‘değerler eğitimi’ kapsamında camide namaz kıldırılacak

0
Değerler eğitimi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş. Fotoğraf: DepoPhotos

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilkokul öğrencileri için özel bir “değerler eğitimi” projesi başlatıyor. 10 Şubat’ta başlayacak olan bu proje, İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere 10 pilot ilde uygulanacak.

Anka Haber Ajansı’ndan Sinan Tartanoğlu’nun aktardığına göre proje kapsamında, ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, her hafta sonu lise veya üniversite öğrencileri ile bir camide ya da Diyanet’e ait bir gençlik hizmet merkezinde buluşacak. Bu buluşmalarda, öğrencilere ev ödevlerinde manevi danışmanlar ve din görevlileri yardım edecek. Etkinliklerde öğrencilerle birlikte öğle namazı kılınacak. Çocuklarla cami bahçesinde bir günlük kamp etkinlikleri de proje kapsamında planlanan etkinlikler arasında.

“Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor Projesi” adı altında gerçekleşecek olan proje, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından duyuruldu. Projede, lise ve üniversite öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine rol model olarak rehberlik edeceği açıklandı. Öğrencilere atanmış cinsiyetlerine uygun gördükleri şekilde Diyanet Gençlik Gönüllüleri eşlik edecek.

Manevi rehber sayısı açıklanmıyor: Değerler Eğitimi Programı uygulanıyor
Diyanet’in ‘yetki alanı’ genişletildi: 4-6 yaş grubundaki çocukların eğitim programını düzenleyecekler

‘Değerler eğitimi ile akademik başarılara destek olunacak’

Projenin amacının “günümüz dünyasındaki sorunlarla başa çıkabilen, değerlerle donanmış bireyler yetiştirmek” olduğu açıklandı. Etkinlikler sırasında, öğrencilerin akademik başarılarına destek olunacağı ve “toplumsal iletişim güçlendirilerek kuşaklar arası çatışmaların önüne geçilmesinin” hedeflendiği iddia ediliyor.

Yaz Kuran Kursları ve 7-10 yaş arası öğrenciler için açılan kurslardaki çocukların da projeye dahil edilmesi planlanıyor. Projenin ilk aşaması, belirlenen pilot illerde ve İstanbul’un Ümraniye, Beykoz, Sarıyer ile Ankara’nın Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, 10 Şubat’tan 10 Haziran’a kadar her hafta sonu yapılacak ve her hafta farklı bir tema işlenecek. “Dinimin direği namaz”, “Kuranla buluşuyorum” gibi temalar etrafında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Program dahilinde sohbetler, sanatsal ve sportif faaliyetler, “kadim oyunlar” gibi etkinlikler yer alacak ve cami bahçesinde kamp yapılacak. 

Proje belgelerinde; “Toplumları derinden sarsan çok sayıda sorunun yaşandığı günümüz dünyasında; değerleriyle büyümüş, erdemlerini kuşanmış ve böylece geleceğe emin adımlarla yürüyen fertler yetiştirmek elzemdir. Bu sebeple ilkokul 3. ve 4. Sınıflarda eğitim gören çocuklara yönelik, okullarda aldıkları akademik eğitimi de destekleyerek değerler eğitimi verilecektir” ifadeleri yer aldı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.