Editörün SeçtikleriEğitimManşetMedya-İnternet

Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu Bartın’da devam ediyor!

0

Yeşil Gazete‘nin Batı Karadeniz Bölgesi‘nde başlattığı Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) atölyeleri Zonguldak’tan sonra Bartın’da devam ediyor.

ÇİGO, yerel ekoloji mücadelelerine dikkat çekerek ulusal-yerel basında bu mücadelelerin haberleştirilme biçimini ele alıyor. Bu kapsamda, yerel ekoloji haberlerinin önemine vurgu yapıyor ve bunların hukuki-siyasi kararlara etki etme potansiyellerini araştırıyor. Ayrıca, iklim ve ekoloji haberlerinde neden-sonuç ilişkilerini ortaya koyarak, insan faaliyetlerinin doğaya etkisini tesadüfi gibi gösteren dilsel ve yapısal unsurları tartışmaya açıyor.

ÇİGO, bu sorunları tartışmaya açmanın yanı sıra kolektif bir öğrenme deneyimi sunuyor. Karşılıklılığa dayalı ve eşitlikçi öğrenmeyi temel alan ÇİGO atölyelerinde, katılımcıların yorum ve önerileriyle şekillenen uygulamalı çalışmalar yapılacak. Katılımcılar, hazırladıkları yazılı ve görsel yerel haberleri Yeşil Gazete’de yayınlanmak üzere paylaşabilecek.

Alev Karakartal, Cansu Acar ve Duygu İslamoğlu tarafından yürütülecek atölyelerin konu başlıkları: Çevre ve ekoloji haberciliği, Video haber üretimi, sosyal medya kullanımı. ÇİGO’nun Batı Karadeniz Bölgesi atölyeleri tamamlandığında ise iklim ve ekoloji haberciliği alanında kullanılmak üzere herkese açık dijital ders modülleri ve bir kılavuz hazırlanacak.

Atölyeler, 20 Nisan Cumartesi ile 21 Nisan Pazar günleri Bartın Öğretmenevi’nde gerçekleşecek atölyelere katılım için başvuru formunu doldurabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.