KadınManşet

Kadınlar meydanları bırakmıyor, “Kadın cinayetleri politiktir”

0

16 Mart 2015 Pazartesi günü katledilerek Adana-Tarsus- Gaziantep otoyolu kenarı atılan anne kız için acil eylemlilik kararı alan Mersin Kadın Platformu bu hafta eylemini Perşembe yerine 18 Mart Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Kadın, Yaşam, Özgürlük

114.mersin kadın platformu.yeşil gazete

Mersin Forum AVM Havuzbaşı’nda toplanan kadınlar “ Kadın cinayetleri politiktir”, “ Kadınlar yaşama, özsavunmaya”, “Kadın, yaşam , özgürlük”, “Jin, jiyan, azadi” sloganlarını atarak köprü altına kadar yürüdüler. Burada katledilen kadınları temsilen yerde yatan 2 kadını çevrelerinde çember oluşturmuş olan temsili erkeklerin arasından “ Kadınlar yaşama, özsavunmaya” sloganı atarak çıkaran kadınlar içerisinden İştar Merkez üyesi Şerife Karabeğ basın metnini okumaya başladı.

“Bu hafta da yine kadınlar taciz, tecavüz ve katliam haberleri ile başladılar günlere.. Bu durdurak bilmeyen saldırı karşısında kadınların da söyleyecekleri var!” diye konuşan Karabeğ, Pazartesi günü gerçekleşen anne kız cinayetiyle ilgili “Tüm kadınları, bu erkek sistem karşısında daha fazla seyirci kalmak yerine özsavunma üzerine yöntemler geliştirmek için bir araya gelmeye bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Z. Ç., “Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum.”

115.mersin kadın platformu.yeşil gazete

Kendisine tecavüz edene 8 kişiyi “rızası var” diyerek serbest bırakan hakime mektup yazan 15 yaşındaki Z.Ç.’nin durumuna değinen Karabeğ;

“Ve şöyle bitiriyordu Z.Ç. :

“…Bana inanmayan dalga geçer gibi davranan aşağılayan mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum.

Hergün cinayet, taciz, tecavüz.. Tüm bunların cezalandırılmaması için çalışan çok örgütlü bir erkek sistem var karşımızda. Z.Ç.nin son cümlesinden de anlaşıldığı; biz kadınların da yıllardır deneyimlediği gibi, biliyoruz ki cinayetin, tacizin, tecavüzün faillerinden, onlarla işbirliği yapan, üstünü kapatmaya çalışanlardan adalet beklenmez.” şeklinde konuştu.

116.mersin kadın platformu.yeşil gazete

“KADINLAR YAŞAMA ÖZSAVUNMAYA!, YAŞASIN KADINLARIN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ!” sözleriyle basın metnini sonlandıran Karabeğ’in ardından kadınlar “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadınlar yaşama, özsavunmaya” sloganları ve alkışlar eşliğinde eylemi sonlandırdı

 

Fotoğraflar: Gonca Şahin Ocakçı ve İlker Şükrü Şahin

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.