ManşetTürkiye

Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi tarafındaki dükkanları yıktılar

0

Bugün Gezi Parkı Direnişi’nin 29. günü. Herşey 1 ay önce, 27 Mayıs akşamı 22:30’da Gezi’deki ağaçları sessiz sedasız sökmek istemeleri ile başlamıştı.

paylaşmak için tklynz / click for to share

28 Mayıs sabaha karşı gönderdiği mailde durumu Gezi’deki talanı belgeleyen fotoğraflar eşliğinde aktaran Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nden Bülent Müftüoğlu bizi bir kez daha aradı ve koruma kurulundan izin alınmadan herhangi bir hafriyat işlemi yapılması yasak olmasına rağmen Gezi Parkı’ndaki  dükkanların yıkıldığını iletti.

1 ay önce de benzer bir süreç yaşanmış, parktaki ağaçların “yol genişletme çalışması” bahanesi ile sökülmesine engel olmak isteyenTaksim Dayanışması üyelerine polisin takip eden günlerde peşpeşe orantısız şiddet uygulaması sonucu 31 Mayıs’ta tüm Türkiye’yi etkisi altına alan Gezi Parkı Direnişi başlamıştı.

Gezi Parkı’ndaki 19. yy sonu dönemine ait Vazo’ya ne oldu?

Gezi Parkı Derneği’nden Bülent Müftüoğlu’nun dün bize fotoğraflarını ilettiği parktaki mermer saksılıkların kırık dökük halini haberleştirmiştik. İlgili haberimizde Taksim Platformu ile Gezi Parkı Derneği’nin saksılıkların korunması için gerekli çalışmaları yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na dilekçe yazdığını belirtmiştik.

 

Bülent Müftüoğlu'nun 24 Haziran günü (dün) çektiği fotoğrafta 19.yy dönemine ait Vazo yerinde görünüyor

Müftüoğlu, Gezi Parkı’ndaki dükkanların yıkılması sırasında durumu belgelemek üzere parka gittiğinde daha önceki ziyaretlerinde gördüğü Osmanlı Belediye Bahçesi’nden kalan  19. yy sonu dönemine ait vazonun da yerinde bulunmadığını ve akibeti hakkında bilgi alamadıklarını aktardı.

Aynı yerden bugün (25 Haziran) çekilen fotoğrafta ise Vazo'nun yerinde olmadığı görülüyor

Konu ile ilgili İBB’den bilgi almak istediklerini söyleyen Müftüoğlu;

“İBB verdiği yanıtta, bunla ilgili hiçbir haberleri olmadığı ve konuyu araştıracaklarını söylemişler.Taksim Platformu ve Gezi Parkı Derneği’ ne dilekçe örnekleri yolladım.

Bunları İBB’ye fakslamalarını  belirttim. Bu işlemi yapıp yapmadıklarını şu an için bilemiyorum. Günahları boyunlarının  borcu.

Bu sabah Cumhuriyet Cad. dükkanlarının yıkımını duyarak olay mahalline gittim. Yıkımla ilgili fotoğrafları çekerken ‘ vazo ‘ aklıma geldi. Gezi ile divan Oteli arasına gittiğimde vazonun yerinde olmadığını gördüm” şeklinde konuştu.

Taraf Gazetesinin de bugünkü nüshasında Vazonun akıbeti hakkında bir haber yaptığını sözlerine ekleyen Müftüoğlu, “Taraf Gazatesi’nden Bülent belediyeyi aradığında bu olayla da ilgili bilgileri olmadığını söylemişler. Aşağıdaki  iletişim bilgilerinden sorgulama yapılabilir.

Daha önce park içinde bulunan fakat polisin Cumartesi baskını ile maalesef kaybolan diger vazo ile birlikte bu konuda suç duyurusu yapılması gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Vazo ile ilgili İBB’den bilgi almak için :

Nuri YÜKSEL
Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü
[email protected]
Tel:(0212) 312 62 00
Faks:(0212) 380 22 38

 

Fotoğraflar: Bülent Müftüoğlu

Haber: Alper Tolga Akkuş / #anavarrza

(Yeşil Gazete / Türkiye)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.