ManşetTürkiye

[Özel Haber] Gezi Parkı’na bağlandık, 14:45 “Çok yaralı var, müdahale çok sert oldu”

0

Gezi Parkı Direnişi 15. gününde. Bugün, şu saate kadar yaşananlardan çıkardığımız o ki hükümet bu işi bugün bitirmeye kesin kararlı. Ama Gezi Parkı Direnişçileri geri adım atmıyor, atacak gibi de görünmüyorlar.

Gezi Parkını korumak için insan zinciri oluşturulduğu esnada da polis gaz bombası ile saldırdı

Gezi Parkını korumak için insan zinciri oluşturulduğu esnada da polis gaz bombası ile saldırdı

haberi paylaşmak için tklynz / click for to share

11:15’de Gezi Parkı’na bağlanıp size haber geçtiğimiz Koç Üniversitesi’nde okutmanlık yapan, Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi doktora öğrencisi kardeşimiz ile az önce bir kez daha konuştuk.

Konuşurken sıkıntılı olduğu nefes alışverişinden belli idi, zaten müdahale sırasında bacağının yarıldığını, Parkın Divan Oteli köşesinde dinlenmekte olduğunu bize iletti.

İşte bize aktardıkları;

“Polisin bu müdahalesi çok ama çok sert oldu. Gezi Parkı içine kadar girdiler. Şu an için çekilmiş durumdalar ama. Siz ordan daha rahat izliyorsunuzdur zaten herşeyi

Çok yaralı var burada. Kafası yarılan birini gördüm, benim de zaten bacağım yarıldı. Şu anda Parkın Divan Oteli köşesinde bekliyorum. Ben şahsen görmedim ama söylenenlerden bildiğimm kadarı ile daha ağır durumda olan yaralılar da varmış.

(“Peki müdahale sonrası dağılan, giden oldu mu? Gezi Parkı’ndaki kalabalık yerinde mi?” sorumuz üzerine

Hayır, bir dağılma yok. Yaralımız çok ama yerimizden de ayrılmıyoruz.

Duyurusu yapılan ihtiyaçlara bazı eklenenler oldu, ben size onları ileteyim

* karbonat
* talcid
* su
* limon
* sirke
* gözlük
* maske
* sedye

Zaten, platformun bugün açıkladığı listede de yer alıyor çoğu”

Gezi Parkı Direnişi’nin tam içinden bize bilgi aktaran kardeşimiz ile konuşurken parkın içindeki telaşa da kulak misafiri olduk. “Doktor, doktor” sesleri yankılanıyordu dört bir yandan.

Tüm dünya onbeş günden beri canlı olarak izledi Gezi Parkı’nda günlerdir süren karnaval havasını. Coşkuyu, şenliği, temaşayı. Biz hiçbir yorum yapmıyor ve yorumu, siz değerli okurlarımız ile sadece gerçekleri yazma cesaretini gösterecek olan tarihçilere bırakıyoruz.

#direnedirenekazanacagiz

Haber: Alper Tolga Akkuş / #anavarrza

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.