ManşetUlaşım

24 Saatlik bisiklet yolu TBMM gündeminde

0

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 24 saat içerisinde iptal edilen Göztepe-Kızıltoprak Bisiklet Yolu’nu İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.

Yazılı bir soru önergesiyle Güler’e iletilen sorular şu şekilde:

1- Belediyeye yapılan yazılı ve sözlü başvurularda bisiklet yolunun kaldırılmasına neden olarak “trafik sıkışıklığı” gösterilmiştir. Bu gerekçe doğru mudur? Doğru ise bisiklet yolunun iptali sonrası trafik sorunu çözülmüş müdür?

2- Bisiklet yolu yapılmadan önce gerekli etüt çalışması yapılmış mıdır?

3- Bisiklet yolunun kurulması ve hemen ardından iptal edilmesiyle ile ilgili çalışmaların tümünün maliyeti ne olmuştur?

4- Yapılan iş neticesinde ortaya çıkan zararın sorumlusu kim ya da kimlerdir; bununla ilgili ne yapılması planlanmaktadır?

5- Dünya’nın gelişmiş pek çok kentinde bisiklet bir ulaşım aracı olarak kabul edilmekte ve bunun için bisiklet yolları inşa edilmekteyken, İstanbul’da nerelerde ve kaç kilometre uzunlukta bisiklet yolu mevcuttur?

Ne olmuştu?

13 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Göztepe-Kızıltoprak arasında bir bisiklet yolu için hazırlıklara başlayarak, bunun için levhaları, minik lambaları yola yerleştirmişti. Aynı ekipler ertesi gün başlayan tüm çalışma ekipmanlarını sökerek bisiklet yolunu tekrar trafiğe katmışlardı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.