Yeşeriyorum

Kadıköy’den Başbakana meydan okuma

0

 

Kadıköy’den Başbakana ve Hükümete Meydan Okuma:  “Sen kimsin Başbakan, haddini bil!”

Dün Kadıkoy’de müthiş bir kadın eylemi oldu.

“Kürtaj cinayettir, her kürtaj bir Uludere’dir ” diyen başbakana karşı çıkan, “Benim bedenim, benim kararım, haddini bil Başbakan, elini bedenimden çek”  diyen binlerce kadındık. Tüm kadınlar hep bir ağızdan tereddütsüz ” Kürtaj hak, Uludere/Roboski katliamdır” diye bagirdik.

Bu belki son zamanlardaki en hakiki protestolardan biriydi.

Kadınlar kendi pankartını yazıp, eyleme elinde pankartları ile gelmişti.  Pankartların hemen hepsi son derece yaratıcı ve çarpıcıydı.

Yürüyüşü seyreden kadın ve erkeklerden, yol boyuncaki hanlardaki insanlardan ( pencerelerinden) coşkulu alkışlar alarak, otobüs şoforlerinin kornalı desteği ile yürüdük.

Alana girdikten sonra yakici güneşe rağmen, büyük kesim yerinden ayrilmadi. Sloganlar hiç susmadi. Basın açıklaması alkışlarla, ıslıklarla, düdüklerle bölündü.

8 Martlar’dan cok daha coşkulu, kadınların iradesini meydan okuyarak ortaya koyduğu enfes bir buluşmaydı.

Böylece AKP hükümetine Kürt hareketinden sonra ikinci acik meydan okumayı ” sen kimsin başbakan, haddini bil!” diyen kadın hareketi yapmış oldu.

Enerji o kadar yüksekti ki miting dağıldıktan sonra, Kadıköy’ün ara yollarında yine küçük grupların yürüyüşleri oldu.

Dün, kelimenin tam anlamıyla kadinlar Kadiköy’ü ele geçirdik.

Yatak odamdan çık, haddi bil, elini bedenimden çek diyen, sana ucuz işçi, sana asker doğurmayacağız diye haykırıp  faşizan nüfus politikasını deşifre eden, adını koyan, yemiyoruz diyen, bu kadın hareketi ile gurur duyuyorum.

Yaşasın kadın dayanışması!

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.