LGBTİ+

Homofobi Karşıtı Buluşma hazırlıkları başladı

0

Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen uluslararası etkinlik, 2012 yılında 7. kez gerçekleşecek.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü vesilesiyle düzenlenen Buluşma, 17 Mayıs Haftası’nda Ankara’da tamamlanacak. Mart ve Nisan aylarında öğrenci toplulukları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlenecek yerel etkinliklerle başlayacak olan 7. Buluşma, 20 Mayıs 2012 tarihinde, Pazar günü yapılacak “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş” ile sona erecek.

Yerel sivil toplum örgütleri ve öğrenci toplulukları ile ortaklaşan Kaos GL, 7. Buluşma kapsamında 20 şehirde yerel etkinlik planlıyor.

LGBT bireylerin hak mücadelesi ve sosyal haklar alanında 5 sempozyum düzenlenecek.Sosyal hakların tartışılacağı sempozyumlarda, cinselliğin tıbbileştirilmesi ve “aile değerleri”, “müstehcenlik”, “genel ahlak” gerekçeleriyle ayrımcı uygulamaları ve eşitsizliği kurumsallaştıran muhafazakâr politikalar ele alınacak. Sempozyuma LGBT’lerle birlikte sosyal haklar alanından ilgili kesimler ve uzmanlar katılacak.

Homofobi Karşıtı Buluşma Forumları’nda ise temalar “Medya-İletişim Forumu”, “Trans Forum”, “Erkeklik Forumu”, “Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Forumu”, “Sanat Forumu”, “Anti-Militarist Forum”, “Anarko-Queer Forum”, “Arkadaş Z. Özger Buluşması”,“Sınırlara Karşı Forum: Milliyetçiliğin Kapadığı Kapılar Nelerin Üstünü Örter?”, “Sosyal Politikalar ve LGBT Hakları Forumu”, “Mültecilik Çalıştayı”, “Gökkuşağı Film Günleri”.

2006’dan beri her Buluşma’da gerçekleşen “Feminist Forum”, 2012 Buluşmasında iki günlük, uluslararası bir foruma dönüşüyor.  “Uluslararası Feminist Forum”u koordine edecek olan Kaos GL, başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden kadın örgütleri ile bağlantılarına çağrıda bulunacak ve Türkiyeli feminist örgütlerin temsilcileri ile buluşmayı örgütleyecek.

Önceki Buluşma kapsamında ilki yapılan, Kafkasya, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden homofobi karşıtları ile LGBT örgütlerin temsilcilerinin katıldığı “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” toplantısının ikincisi, 7. Buluşma kapsamında düzenlenecek.

Homofobi Karşıtı Buluşma boyunca, Ankara yerelinde Mamak, Keçiören, Batıkent, Sincan bölgelerindeki demokratik kitle örgütleri ile ortaklaşa sohbet ve atölyeler de düzenlenecek.

Buluşma ile ilgili ayrıntılar için Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonu’ndan Nevin Öztop ve Ali Erol ile iletişime geçilebilir: [email protected] [email protected]

 

(www.kaosgl.org)

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.