ManşetTürkiye

Arda Turan’dan cesur çıkış

0

Futbolcuların güncel toplumsal olaylara bakışı genelde ikiye ayrılır. Birinci kesim, olaylardan haberi olmayan, pek de düşünmek istemeyen futbolcular tarafından oluşturulur. Slogan ise bildiktir: Ne sağcıyız, ne solcu futbolcuyuz futbolcu! İkinci kesim ise, hakip milliyetçi ve dinci atmosferden etkilenen ya da o atmosferin içerisinden çıkan futbolculardır. Tribün kültürünün de bu yönde iteklemesi oyuncuları bu düşüncelere daha fazla bağlamakta.

İşte bu futbol atmosferinden biraz olsun uzaklaşan Galatasaray‘ın eski futbolcusu Arda Turan, Türkiye’de son dönemde tırmanan şiddet ortamına karşı bir açıklamada bulunarak, “sahalarda görmek istediğimiz hareketlere” bir örnek verdi.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray’dan İspanya‘nın Atletico Madrid takımına transfer olan Turan, Star Tv‘de yayınlanan Matrax programına telefonla bağlandı. Son zamanlarda artan şiddet olaylarına dikkat çeken Arda “Hem Türk halkına hem Kürt halkına kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese sesleniyorum. Lütfen bu ölümler dursun. Çünkü ölenlerin hepsi bizim evlatlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.