Türkiye

Devrimci Karargâh Davası başladı

0

Sosyalist siyasetçilerin yargılandığı Devrimci Karargâh davalarının birleştirilmesinden sonra ilk duruşma bugün görülecek. 20’si tutuklu 57 sanık yargılandığı dava öncesi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi‘nde büyük güvenlik önlemleri alındı.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) Sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu‘nun da aralarında bulunduğu sosyalist siyasetçiler ile işkencelerle gündeme gelen eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı‘nın birlikte yargılandığı 2. Devrimci Karargâh Davası’nın ana dava ile birleştirilmesinin ardından ilk duruşması bugün görülecek.

İki gün boyunca görülecek davada, birleştirme kararının ardından 20’si tutuklu 57 sanık yargılanacak. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşması öncesi polis adliyeyi ablukaya aldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi TOMA’larla (Toplumsal olaylara müdahale aracı) birlikte adliye çevresinde hazır bekletilirken, adliyeye tutuklu yakınları, milletvekilleri, kurum temsilcileri ve basın mensuplarının dışında kimse alınmıyor. Kimlik kontrollerinin ardından adliye girişine izin veriliyor. Dava kapsamında tutuklu bulunan sosyalist siyasetçilere destek olmak için milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Sezgin Tanrıkulu‘nun yanı sıra İsviçre Sol Parti Milletvekili Ann Markmargeret, İsveç Parlamenter Amileh Kakabave, Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Osman Kavala, yazar Yıldırım Türker, Akın Birdal, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun ve DİSK Genel Sekteri Tayfun Görgün‘ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi adliyeye geldi.

Yoğun polisiye önlemler altında ring araçlarıyla ön kapıdan adliyeye getirilen sanıklar içeri alındı. Davanın öğleden sonra başlaması bekleniyor.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.