Türkiye

Yarımağan: ‘Korkumdan konuşamadım’

0

KPSS’deki kopya skandalının ortaya çıkmasının ardından görevinden ayrılan eski ÖSYM Başkanı Yarımağan, YGS’deki şifreli kitapçık iddialarıyla ilgili konuştu ve şunları söyledi: “Türkiye, korku imparatorluğu haline geldi. Ben de 8 aydır korkumdan konuşamadım!”

Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yükseköğretime Giriş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık iddialarıyla ilgili değerlendirme yaparken, “Türkiye korku imparatorluğu haline geldi. Ben de görevden ayrıldıktan sonra aylarca konuşmaya çekindim ve korktum” dedi.

KPSS Eğitim Bilimleri Testi’nde ortaya çıkan kopya skandalının ardından ÖSYM Başkanlığı’ndan ayrılan ve 8 aydır basına açıklama yapmayan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS’deki son iddialarla ilgili de bir kaç gün sessiz kaldı.

Yarımağan, dün bir bir açıklamada bulundu ve Hürriyet gazetesinin haberine göre şunları söyledi:

“KORKU İMPARATORLUĞU”
“Türkiye korku imparatorluğu haline geldi. Ben de görevden ayrıldıktan sonra aylarca konuşmaya çekindim ve korktum. Neden hiçbir üniversiteden, uzmanlardan çıt çıkmıyor, hiçbir bilim adamı görüş belirtemiyor? En dinamik beyinler konuşamıyor, ses çıkaramıyor. Tartışılmıyor. Bu ülkemiz adına çok olumsuz bir durum.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.