ManşetTürkiye

“Fiş-Priz”ci Nurettin Özgenç nükleer ile ilgili konuştu

0

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 8 Mart vesilesiyle yaptığı açıklamada “Kadın-erkek eşitliği safsatadan ibarettir”le başlayan ve fiş ile priz hiç bir olur mu ile devam eden sözler söylemişti.

Nurettin Özgenç, bu sefer de nükleer santral ile ilgili konuştu. Özgenç’in KOBİDER adına yaptığı “Türkiye Nükleer Sahibi Olmalı” başlıklı açıklaması şu şekilde:

Bilim adamları tarafından insan hayatına en uygun enerjinin nükleer enerji olduğu ifade ediliyor. Faydalarının yanında her işte olduğu gibi riskleri de olabiliyor. Buda gayet tabidir.

Bulunduğumuz alanda kofra patladı diye elektrik kullanımından uzak mı duruyoruz tabii ki hayır. Demek oluyor ki faydasının yanında bazen zararı da olabiliyor.

Sınır komşularımız Bulgaristan ve Ermenistan dahi nükleer elektrik üretirken bizde ise hala çevre kirliliği, yenilenebilir enerji gibi buna benzer nedenler öne sürülerek engelleme yapılıyor.

Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenler nükleer santral yapılmasını istemiyorlar. Bu konuda lobicilik faaliyeti ile engelleme çalışmaları yapılıyor. Dışarıda lobi içerde uzantıları kullanılıyor.

Türkiye ne zaman büyük bir çıkış yapsa bir merkezden yapılmışçasına “köprüye karşıyız”,”HES’lere karşıyız”,”Nükleer santrale karşıyız” diye mantar gibi çevreciler bitiyor.

İyi ki çimenleri ıslatıyor diye yağmura,yeşili örtüyor diye kar yağmasına karşı çıkmıyorlar.

Bu işler İstiklal Caddesinde. ”Akkuyu Fukuşima olmasın, nükleer santrallere hayır” sloganı atmayla olmuyor. Enerji sanayide ve tüketimde ihtiyaçtır yakacağı olmayan vatandaş elektrik yerine tezekle mi ısınacak?

(Yeşil Gazete, Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.