Kültür-Sanat

Kayıp cennet – Sergi

0

Kayıp Cennet sergisi  İstanbul Modern’de açıldı. 24 Temmuz 2011 tarihine kadar sürecek sergi, doğa kavramını çağdaş video ve dijital medya sanatçılarının yapıtları üzerinden ele alıyor.

Sergide,   “başlangıçtaki masum doğanın insan uygarlığı ile çelişkisi ve doğayla günümüz teknolojik dünyasının  çarpışması”nı mesele eden  19 sanatçı yer alıyor.

Yeryüzündeki cennet arayışımız, sürdürülebilirlik ve gelişme, doğanın kültür, endüstri ve teknoloji ile kaçınılmaz karşılaşması gibi, bu gezegendeki bugünümüz ve geleceğimiz için büyük önem taşıyan bazı sorunlar, sergi aracılığı ile mercek altına alınıyor.

Kayıp Cennet, doğanın “doğasını” sorgulayarak, onun insanoğlunun üzerinde egemenlik kurabileceği  bir armağan olduğu fikrine meydan okuyor.

Serginin temelinde “bozulmamış, doğal bir dünya var mıdır?”, “doğa tasarımız aslında kültürel bir kavram mıdır?”,  “insanın egemenliği geri dönüşü olmaya bir noktaya kadar yayılıp, doğanın yok olmasına neden olabilir mi?”, “teknoloji yeni doğa olabilir mi?” soruları bulunuyor.

İstanbul Modern’de Kayıp Cennet sergisine paralel olarak, sanat ve teknoloji ilişkisini inceleyen konuşmalar gerçekleştirilecek. Sergi süresince eğitim bölümü okullarla işbirliği içinde, post-romantik ve postmodern dünyada doğa kavramı çerçevesinde atölyeler düzenleyecek, teknoloji ve yeni medyanın çağdaş sanattaki yerini sorgulayan interaktif programlar ve uygulamalı eğitimler geliştirilecek.

Kayıp Cennet sergisine katılan sanatçılar:

Doug Aitken, Fancis Alys, Qiu Anxiong, Katerina Athanasopoulou, Jim Campbell, Ergin Çavuşoğlu, Shaun Gladwell, Emre Hüner, Nina Katchadourian, Ali Kazma, Laleh Khorramian, Armin Linke, Guy Maddin, Rivane Nevenschwander, Ulrike Ottinger, Tony Oursler, Pipilotti Rist, Charles Sandison, Kiki Smith, Bill Viola, Pae White

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.