Ekonomi

Barcelona’dan rekor forma reklamı anlaşması

0

Katalan klübü, Katar Vakfı isimli kuruluşla 125 milyon sterlinlik forma reklamı anlaşması yapacağını açıkladı.

Böylece Barcelona’nın para karşılığında formasını satmama geleneği sona ermiş olacak.

Katar Vakfı’yla pazartesi günü imzalanacak anlaşma karşılığında Barselona bir yılda 25 milyon sterlin gelir elde edecek.

Bu miktar, dünya tarihinde görülen en yüksek forma reklam geliri.

Manchester United ve Real Madrid forma reklamından yılda 20 milyon sterlin civardında gelir elde ederken, Bayern Münih 23 milyon sterline forma reklamı satıyor.

Bu arada, Barcelona’nın son beş yıldır destek amacıyla, formasında bedelsiz olarak yer verdiği UNICEF’in logosu Barselona formasında yer almayı sürdürecek.

Her iki reklamın yer alması mümkün olmazsa, öncelik UNICEF’te olacak.

“Dünyadaki en yüksek marka değerine sahip futbol klübü”

Klüp dünyadaki en yüksek marka değerine sahip futbol klübü olduğunu söylese de Barcelona’nın ciddi bir borç yükü altında olduğu biliniyor.

Temmuz ayında açıklanan rakamlar Barselona’nın borcunun 369.5 milyon sterlin olduğunu ortaya koymuştu.

Yorumcular Katar Vakfı’ndan gelecek parayla klübün planladığı bazı transferleri gerçekleştirebileceği yönünde.

Transferleri yönlendirecek Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola’nın 2022 Dünya Kupası adaylığı sırasında Katar’ı resmen desteklemiş olması da dikkat çekici bir nokta.

Ticari reklam mı, değil mi?

Barselona futbol takımı tarihinde hiçbir ticari kuruluşun reklamını formasında taşımamış, ancak formasında destek amaçlı olarak, UNICEF gibi kar amaçlı olmayan örgütlerin reklamlarına yer vermişti.

Klüpten yapılan açıklama, Barcelona’ya yılda 25 milyon sterlin ödeyecek Katar Vakfı isimli kuruluşun kar amaçlı olmadığı yönünde.

Katar Vakfı, kendi internet sitesinde “Orta Doğu’da eğitim ve sağlık projeleri yürüten, kar amaçlı olmayan bir yardım vakfı” olarak tanımlanmış.

Vakfın müdürü Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned, Katar Emir’inin eşi, ve çift Katar’ın kazandığı 2022 Dünya Kupası evsahipliği kampanyasını yürütmüşlerdi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.