Altındaki yükseliş sürüyor

Altın 1671,39 dolarla rekorunu yeniledi; çeyrek altının fiyatı 150 lirayı aştı. Merkez bankaları değer kaybeden para cinsleri ve dolara karşı rezerv çeşitlendirmek için altına rağbet ediyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1671,39 dolarla yeni bir rekor kırdı.

ABD’li Wall Street Journal’e göre, merkez bankaları değer kaybeden para cinsleri ve dolara karşı rezerv çeşitlendirmek için altına rağbet ediyor.

Güney Kore Merkez Bankası son 10 yılı aşkın süredir ilk kez altın aldığını açıkladı. 25 tonluk alımla altın rezervini 2 katından fazla artırarak 39 tona çıkardı. Meksika, Rusya ve Tayland da altını tercih eden merkez bankaları arasında öne çıkıyor.

Bu yıl hükümetlerin net altın alımları 3’e katlandı ve geçen yılki 76 tonluk artıştan 203,5 tona yükseldi.

Altının ons fiyatının yükselmesi sonrasında iç piyasada altının gramı 90 liraya yaklaştı. Çeyrek altın da 150 lirayı aştı. (Ntv)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avustralya’da ev sahipleri iklim risklerinden sigorta masraflarını karşılayamaz hale geldi

Avustralya'daki ev sahiplerinin iklim krizinin risklerine karşı sigortaları artık karşılayamaz hale geldiğini ortaya koyan yeni bir rapor, iklim kriziyle bağlantılı doğal afetler nedeniyle artan sigorta primlerinin daha da artacağını söylüyor.

Almanlar balkonlarındaki güneş panelleri ile iklim krizine karşı mücadele ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından artan elektrik fiyatları, Almanya'da balkon güneş panellerine olan talebi arttırıyor.

Brezilya’da toplanan G20, ‘süper zenginlere servet vergisi uygulamasında’ uzlaştı

Brezilya'da toplanan G20 finans liderleri, tüm ülkelerin 'ultra yüksek net gelire sahip bireylerin etkili bir şekilde vergilendirilmesini sağlamak için iş birliği içinde hareket etmeyi' kabul etti. Henüz uygulama konusunda anlaşmazlıklar giderilemedi ancak hayata geçirilmesi halinde iklim değişikliği ve yoksullukla mücadele için yaklaşık 230 milyar Euro toplanabileceği öngörülüyor.

Servet vergisi G20 bakanlarının gündeminde: 250 milyar dolarlık iklim finansmanı sağlayabilir

Brezilya'da gerçekleştirilen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda iklim kriziyle mücadeleye finansman sağlamak için servet vergisi tartışıldı. Zenginlere getirlecek yüzde 2'lik servet vergisi 250 milyar dolarlık bir iklim finansmanı sağlayabilir.

AB ülkeleri 2030 hedeflerinde sınıfta kaldı, başarısızlığın maliyeti yüksek oldu

AB ülkelerinin ulusal iklim planlarını analiz eden bir rapora göre 12 üye 2030 yılına kadar emisyonlarını yüzde 30 azaltma hedefine ulaşamayacak. Hedeflerine ulaşamayan ülkeler, hedeflerine ulaşan ülkelerden alınacak karbon kredilerine milyonlarca euro ödeyecek.

EN ÇOK OKUNANLAR