Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Aile hekimleri: Aşılama durma noktasına geldi

0
Günlük yeni Covid-19 hasta sayısının 23 bin, koronavirüs’e bağlı ölüm sayılarının da günlük 200’ün üstünde olmasına rağmen vatandaşın aşı yaptırmamasının endişe verici olduğunu söyleyen aile hekimleri, aşılamanın durma noktasına geldiğini belirterek yeni tedbirlerle özellikle aşı kararsızlarının ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

‘Hamileler mutlaka aşılanmalı’

Sekizinci  İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Kongresi’nde konuşan Dr. Dildök, aşı olması gereken 12 yaş üstünde yüzde 50’ye ulaşıldığını kaydetti, “Geriye kalanlar aşı karşıtları ya da aşı kararsızları. Bu kişilerin de ikna edilmesi gerekir” diye konuştu.

Aşı konusunda en büyük tereddüt yaşayan kişilerin hamileler olduğunu söyleyen İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serkan Özbakış ise geçen yıl koronavirüs’e bağlı hamile ya da yeni doğum yapmış kişilerde ölüm oranlarının yüzde 50 oranında arttığını belirterek şunları söyledi:

Bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha artış oldu. Bu hesapla pandemi öncesi döneme göre anne ölümleri yüzde 225 artış gösterdi. Bu ürkütücü bir rakam. Ne yazık ki, hayatını kaybeden annelerin yüzde 90’ı aşısız. Hangi aşıya ulaştığınız hiç önemli değil. Hamilelerin mutlaka Koronavirüs aşısı yaptırmaları gerekiyor”

You may also like

Comments

Comments are closed.