ManşetYerel

Bursalılar “Artvin’de maden istemiyoruz” dedi

0

16 Şubat Salı günü Artvin Cerattepe’ de açılmak istenen altın madeni işletme sahasına karşı direniş gösteren Artvin halkına güvenlik güçlerinin müdahale etmesi üzerine, Artvin’de Madene Karşı Bursa Platformu’nun çağrıcısı olduğu eylem için 18:30’da Heykel önünde toplanan Bursalılar “Artvin’de maden istemiyoruz” dediler.

11

Artvin’de Madene Karşı Bursa Platformu adına açıklama yapan ASDER başkanı Yalçın Akbulut, 2008 yılında iptal kararı verilen projenin yeniden başa dönüldüğünü, Artvin’e çok yakın bir bölge olan Hod’da maden sondaj çalışmalarının başladığını ifade ederek,
“Eğer Cerattepe de madencilik faaliyeti başlarsa dünyada sayılı olan doğal yaşlı ormanlarımız ve bölgeye özgü 22 endemik tür canlı yok olacaktır. Bunun sonucu olarak Artvin heyelana maruz kalacak, içme ve kullanma sularına ağır metaller ve siyanürle ayıklanan altın madeniyle zehir karışacak, bu durum orada yaşayan 25.000 insanın sağlığını ve hayatını tehlikeye sokacaktır.” şeklinde konuştu.

Direnen halka yapılan müdahaleyi kınıyoruz

10

Bursa’da yaşayan Artvinliler olarak Bursa, Artvin ve Türkiye’ye karşı sorumlu olduklarını belirten Akbulut;

“Bu mücadelede Artvin halkına sonuna kadar destek olacağız. Artvin’in madenle yok edilmesi için değil, bir eğitim, kültür, ekoturizm ve sağlık kenti olması için yatırım yapılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuşarak eylemi sonlandırdı.

 

Fotoğraflar: Necla Türemen

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.