DünyaManşet

Ukrayna’da ateşkes sona erdi

0

Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, bölgedeki ateşkesin sona erdiğini açıkladı

ukraine ceasefire

Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından tek taraflı olarak ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, bölgedeki ateşkesin sona erdiğini belirtti.

Zaharçenko, sosyal paylaşım hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede taraflar arasında ilan edilen ateşkesin sona erdiğini kaydederken, ” Bugün Donetsk’in roketlerle vurulmasının ardından, formalite olarak mevcut olan ateşkesin sona erdiğini sayabiliriz” ifadesini kullandı.

Ukrayna yetkilileri de şu anda söz konusu patlamanın nedenleri hakkında bilgi edinemediklerini dile getirirken, söz konusu saldırının Ukrayna tarafından yapıldığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Ukrayna tarafının ateşkes rejimine riayet ettiğini dile getirdi.

Bugün Donetsk’teki bir kimya fabrikasında büyük bir patlama meydana gelirken, bazı kaynaklar da söz konusu fabrikada ayrılıkçıların silah deposunun bulunduğunu ileri sürmüştü.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.