ManşetSivil Toplum

Hayatı “Kut”layalım etkinliği bu haftasonu İzmir Şirince Tiyatro Medresesi’nde

0

Hayatı “Kut”layalım etkinliği bu haftasonu (19 – 20 Nisan) İzmir, Selçuk, Şirince’de bulunan Tiyatro Medresesi’nde. Burcu, Emre ve Özgür’ün kolaylıştırıcılığındaki etkinlik herkese açık olmakla birlikte kontenjanı 20 kişi.

Bir gece konaklama ve yeme-içme giderleri için etkinlik mekanının kolaylaştırıcılardan talep ettiği kişi başı 85 TL dışındaki tutarın armağan ekonomisi ya da kolaylaştırıcıların kullandığı şekli ile “gönül bedeli” ile karşılanacağı etkinliğin facebook adresinden detay bilgi edinmek mümkün.

Hayatı “Kut”layalım’da ne olacak?

31 hayatı kutlayalım...

Peki ne olacak Hayatı “Kut”layalım etkinliğinde? Bu sorunun yanıtını Burcu, Emre ve Özgür şu şekilde açıklamaya çalışmış

“Evrendeki her şey ahenkle birbirine bağlı. Bu ahengin bir parçası bozulduğunda evren bozulur. Bozulan parça tamir edilirse her şey düzelir!

Bozulan parçalar yok değil ancak ne mutlu ki bunları tamir etmek için bir sürü de güzellik filizleniyor Anadolu’nun ve dünyanın dört bir yanından.

Şimdi bizim için bu filizleri bulma, onları besleme ve çoğaltma zamanı…

Kendi gerçeğimize ve doğanın gerçeğine döndükçe bu güzellikleri yaratmaya, evrenin bozulan parçalarını tamir etmeye daha da yaklaşırız. Kalbimizle düşündükçe durduğumuz yeri, olaylara bakışımızı, algımızı değiştiririz; ve biz değişirsek dünya da değişir.

Görmek istediğimiz değişimin kendisi olalım ve hayatı kutlayalım!

Bu kutlamayı oyunlarla, masallarla, doğanın bize sunduklarıyla yapalım; içimize ve oradan bütüne bakalım; ilham ve cesaret alıp-verelim, bir “topluluk oluşturma deneyimi” yaşayalım istiyoruz.

Bunun için 2 gün boyunca yaşam yolculuklarımızı, yaptıklarımızı, yapmak istediklerimizi birbirimizle paylaşarak, ilham alıp verebileceğimiz bir alanı birlikte yaratacağız. Bu alanı, “konuşma çemberi” diyebileceğimiz kadim bir usül ile gerçekleştireceğiz. Çember şeklini kurmak, çemberde konuşmak, oynamak, paylaşmak için bir sürü sebep sayabiliriz; ancak belki de en önemlisi bu şeklin kutsallığı ve etrafına toplanan insanlara verdiği birlik ruhu. Atölye boyunca çember sayesinde hepimiz birbirimize aynı yerden sesleneceğiz, ne bir eğitmen ne de bir öğrenci olacak aramızda. ”

Kolaylaştırıcıları tanıyalım: Burcu, Emre ve Özgür

34 hayatı kutlayalım...

Burcu ve Emre’yi Yeşil Gazete’yi takip edenler Haftasonu Kitap ekinde yayınladığımız, “Bana bir masal anlat abla, içinde denizle balıklar, yağmurla kar olsun, güneşle ay” yazısından bir parça tanıyorlar. Etkinlik sayfasında ise bu üçlü kendilerini şu şekilde tanımlamış;

Burcu Ertunç
Burcu, iki buçuk yaşında. Nefes almayı, güzel yemek yemeyi, konuşmayı, dinlemeyi ve öğrenmeyi biliyor. Oyun oynamayı, toprakta bir şeyler yapmayı çok seviyor. Kuşlara, ağaçlara, mantarlara, yabani otlara, keçilere ve tavuklara bayılıyor. Küçük yaşta olsa da bir sürü bir sürü arkadaşı var. Büyüyünce orman insanı olmak istiyor, dostlarıyla birlikte bir orman ailesi kurmayı hayal ediyor.

Emre Ertegün
Emre, bir süre özel sektörde, bir süre sivil toplum örgütlerinde çalıştıktan sonra 2012 yazında kendini rüzgara bıraktı ve o günden beri göçebe olarak yaşayıp oradan oraya salınıyor. Evi, işi, -birkaç parça kıyafet ve kitap haricinde- eşyası yok. “Başka bir dünya”, “başka bir toplum” oluşturmanın rüyasını görmekte olup bunlarla ilgili bol bol okuyor, yazıyor, felsefe yapıyor.

Özgür Önal
Özgür iş hayatında tasarımcı olarak çalıştığı dönemleri uzun süre önce geride bıraktı, hiç bitmesin istediği seyahatlerine ve öğrenme yolculuğuna başladı. Tüm seyahatlerindeki ortak niyeti, o toprakların kadim şifa gelenekleriyle, ritüelleriyle, masallarıyla, kısaca atalarından getirdigi her türlü bilgiyle ve bu bilgiyi temsil eden insanlarla bir şekilde temas edebilmek. Bir süredir, yaratıcı faaliyet ve spontane yaratım gücümüzün şifalandırıcı tarafını araştırıyor ve gruplarla pratik ediyor. Bunun için hikayeler, masallar, resim, fotoğraflar ve oyunları birer kapı olarak görüyor. Hikaye, masal toplayıcısı ve anlatıcısıdır.

Hayatı “Kut”layalım facebook etkinlik sayfası: Facebook.com/Hayatı “Kut”layalım

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.