Tarih Vakfı ekmeğin tarihini merak edenleri seminere davet ediyor

Tarih Vakfı, alanında uzman eğitmenlerle ekmeğin kadim kültürel ve politik tarihini, buğdaydan ekmeğe giden tarihsel serüveni, Akdeniz’in kültürel coğrafyasında ekmeğin izlerini takip edeceğimiz bir seminer programı düzenliyor.

Seminer dizisi, İstanbul’un tarihi un ve tahıl hanlarının bulunduğu Unkapanı turu ve kadim Anadolu ekmeğinin katılımcılarla birlikte pişirileceği mutfak atölyesiyle tamamlanacak. En fazla 25 kişinin kabul edileceği bu seminer dizisinin sonunda katılımcılara katılım belgesi ve özel tasarım mutfak önlükleri takdim edilecek.

Altı haftalık eğitimin ilk dersi 21 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak. Seminer ücreti: 600 TL (Öğrenciler %20, Tarih dostları %10 indirimle katılabilirler)

Seminer programı:
21 Ekim 2017 Cumartesi (13.30- 15.30)
Buğday, Ekmek ve Uygarlık- Yrd. Doç. Dr. Ahmet UHRİ (Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü)

28 Ekim 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Tohumdan Sofraya – Emel Önal Özkaya (Organik sertifikalı çiftçi, emekli yüksek mimar ve sanayici)

04 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Nan-ı Azizden Francalaya: Osmanlı Dünyasında Ekmek– Doç. Dr. Özge Samancı (Özyeğin Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü)

11 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Akdeniz’de Ekmek– Doç. Dr. Marie-Helene Sauner (Galatasaray Üniversitesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü)

18 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Türkiye’nin Ekmekle İmtihanı– Prof. Dr. Artun Ünsal (Yazar, Gurme, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Emekli Öğretim Üyesi)
25 Kasım 2017 Cumartesi

Sabah (10.00-12.00)
Unkapanı Turu- Rehber Saadet Özen

Öğleden sonra (13:30-15:30)
Ekmek ve Ekmekçilik Semineri ve Ekmek Atölyesi– Musa Dağdeviren (Şef, Usta, Çiya)

Yer: Tarih Vakfı Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. no: 10 Eminönü, Fatih İstanbul. Sadece son hafta gerçekleşecek “ekmek atölyesi” Kadıköy Çiya’da yapılacaktır.

İlgili kişi:
Merve Aydın, 0212 219 29 71, [email protected]

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çölü yeşillendiren mega proje Mısır’ın gıda sorununu çözebilir mi?

Abdulfettah el-Sisi, Mısır'ın Geleceği projesiyle çölün çiçek açacağını iddia ediyor. Ancak çölün yeşillenmesi, daha fazla ürün veya daha fazla kazanç anlamına gelmiyor.

İklim değişikliği ve kuraklık Kaliforniya’da sezonun en büyük yangınını körükledi

Kaliforniya'da bu yılın en büyük, eyalet tarihinin ise en büyük yedinci orman yangını iklim değişikliği ve kuraklık koşulları nedeniyle olağanüstü bir hızla büyüyerek 350 bin dönümden fazla alanı yaktı.

Amazon yağmur ormanlarına zarar veren sığır çiftçisine 50 milyon dolar tazminat

Brezilya'da bir mahkeme, Amazon yağmur ormanlarınını yok ederek sığırları için otlak alanına dönüştüren çiftçiye 50 milyon dolar tazminat ve tahrip edilen alanı onarma cezası verdi.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

İklim değişikliği kuş gribi vakalarındaki artışı tetikliyor

ABD'nin Colorado eyaletinde insanlarda görülen kuş gribi vakalarını inceleyen araştırmacılar, aşırı sıcaklıkların salgınla ilişikili olabileceğini buldu. Uzmanlar, salgınla mücadele çabalarında iklimle ilgili hususların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

EN ÇOK OKUNANLAR