Doğa MücadelesiManşet

Mahkemenin reddettiği Sinpaş davasında Danıştay yeni rapor istedi

0

Muğla-Marmaris‘in Kızılkum‘da yapılması planlanan Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘nın ‘ÇED Olumlu’ kararına açılan dava için Danıştay, yeni bir rapor hazırlanmasına karar verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘nın proje için ÇED olumlu kararına açılan davada Muğla 2. İdare Mahkemesi keşif kararı vermişti.

Ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi‘nin aynı taleple açtığı farklı bir dava için hazırlanan bilirkişi raporu gerekçe gösterilerek Kent Konseyi’nin davası 26 Ocak’ta keşif yapılmadan reddedildi.

Ancak bilirkişi raporu, “aynı işleme karşı açılan başka bir Mahkemedeki uyuşmazlıkta yaptırılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonucu” düzenlendiği için görülen dava ile diğer dava arasında farklılık bulunuyordu.

Bu sebeple Marmaris Kent Konseyi, reddedilen dosyayı temyiz için Danıştay’a götürdü.

Marmaris’te bilirkişi keşfi: Belediye onaylanmamış belge sundu
Sinpaş-Kızılbük’te ‘ÇED olumlu’ kararının iptali davası reddedildi

‘Yüzeysel değil, gerçekçi ve bilimsel bir rapor hazırlanmalı’

Danıştay, “Yüzeysel değerlendirme ile değil gerçekçi, bilimsel, kamu yararı ve çevreyi koruyan bir rapor” hazırlanması gerektiğine karar verdi.

Danıştay kararı, proje alanında proje itirazlarına göre bir değerlendirme yapılması ve bu değerlendirmenin yeterli uzmanlığa sahip kişilerce yapılması gerektiğini belirtti.

Marmaris Kent Konseyi: Danıştay kararı sembolik bir örnek

Kent Konseyi, proje alanının Marmaris Milli Parkı içinde bulunduğunu ve korunması gereken orman alanları ile zengin flora ve fauna çeşitliliğine sahip olduğunu göstererek projenin hukuka aykırı olduğunu savunuyor.

Ayrıca otel inşaatında kıyı çizgisinin ihlal edildiği, kıyının doldurulduğu ve projenin kanalizasyon şebekesinin bulunmadığı belirtildi.

Marmaris Kent Konseyi, Danıştay kararı üzerine bir basın açıklaması yaparak “adalete kavuşmak uzadıkça talan ve işgal devam ediyor” dedi. Konsey, mücadeleye devam edeceğini ve bu Danıştay kararının hukuku yok sayanlara karşı bir sembolik bir örnek teşkil edeceğini belirtti.

‣ Marmaris Kızılbük koyunda bilirkişi keşfi: Yaşanan tahribatı gözlerimizle gördük
Sinpaş’ın Marmaris’teki kanunsuz inşaatı belediye baskını ile durduruldu
Sinpaş-Kızılbük Oteli inşaatında ‘tuhaf işler’!
Kızılbük’te dinamitler patlıyor: Marmaris’ten imdat çığlığı!

You may also like

Comments

Comments are closed.