ManşetMedya-İnternet

Gizli modda takibi sürdüren Google’a beş milyar dolarlık dava açıldı

0

Amerika Birleşik Devletleri‘nde (ABD) internet tarayıcısı Chrome‘un geliştiricisi Google‘a gizli modda bile kullanıcıları takip ettiği gerekçesiyle beş milyar dolarlık dava açıldı.

Davacıların temel gerekçesi ise Google’ın gizli mod özelliği üzerinden internete giren kullanıcılara takip edildiklerini bildirmemesi oldu. Hatta davaya dosyasına göre takip edilmemek için beyanda bulunulduğu durumda dahi Google takip etmeye devam ediyor.

Davada Google’daki bir açık nedeniyle bu bilgilerin dışarı sızdığı belirtildi. Beş milyar dolarlık dava sızıntıdan etkilenmiş potansiyel mağdurlara beşer bin dolarlık tazminat öngörüyor.

Google: Yeterince bilgilendiriliyor

Google ise kullanıcıların gerektiği kadar bilgilendirildiği görüşünde. Google açılış sayfasında üçüncü parti internet sitelerinin takibe devam edebileceğini aktarıyor.

Webtekno’nun aktardığına göre Google sözcüsü Jose Castenda konuya ilişkin yaptığı açıklamada ”Chrome’daki gizli sekme, size etkinliğiniz tarayıcınıza veya cihazınıza kaydedilmeden internette gezinme seçeneği sunar. Her yeni gizli sekme açtığınızda açıkça belirttiğimiz gibi, web siteleri oturumunuz sırasında göz atma etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabilir” ifadelerini kullandı.

Google bu gerekçeyi sunarak davanın düşmesini talep etti. Ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.