Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Marmaris’te bilirkişi keşfi: Belediye onaylanmamış belge sundu

0
Fotoğraf: Marmaris Kent Konseyi

Marmaris-İçmeler’de Sinpaş/Kızılbük Otel ve Devremülk‘e Marmaris Belediyesi tarafından verilen 17 ruhsat ve “imar durum belgesinin” iptali ve yürütmenin durdurulması için yöre halkının açtığı dava kapsamında, bilirkişi keşfi yapıldı.

Sinpaş’a verilen ruhsat ve imar durum belgesinin iptal davasının bilirkişi incelemesi 26 Mart’ta inşaat alanında gerçekleştirilirken keşfe davacılar, davacı vekilleri, davalı idare vekili, davalı idare yanında müdahil olarak katılan Sinpaş vekilleri ve Marmarisli yurttaşlar katıldı.

Fotoğraf: Marmaris Kent Konseyi

Marmarisli çevre aktivistleri keşfe ilçedeki tüm belediye başkan adaylarını çağırmıştı. Çağrının ardından mevcut adaylardan İYİ Partili Ali Acar, CHP’li Acar Ünlü ve TİP’li Tanla Söylemez ile CHP’li Milletvekili Gizem Özcan da keşfe katıldı.

Marmaris Kent Konseyi Yönetim Kurulunca incelemeye ilişkin yapılan açıklamada, keşif sırasında mahkeme başkanlığı ve bilirkişi heyet üyelerine ruhsatların hangi mevzuatlara aykırı biçimde verildiğinin belgeleriyle yeniden anlatıldığı belirtildi.

Bilirkişi heyetinin maddi gerçekliği ortaya çıkarabilmek için projenin vaziyet planı ve parsel aplikasyon krokisini görmek istemesi üzerine, belediye avukatı tarafından heyete sunulamayan belgelerin belediyeden getirilmesi için keşfe ara verildi.

Fotoğraf: Marmaris Kent Konseyi

Bilirkişi heyetinin evrakların belediyeden gelmesini bekleme esnasında binanın dışına çıkıp kıyıyı incelediğinin aktarıldığı Kent Konseyi açıklamasında son olarak şunlara yer verildi:

“Kıyının betonla nasıl doldurulduğunu, sahilin beş metre derinlik kazandığını, bina kat sayılarını, temellerin nasıl gizlendiğini, yapılan doğa yıkımını kendi gözleri ile gördüler. Yarım saatlik bekleme süresi ardından Marmaris Belediyesi imar müdürü ile ruhsatlarda imzası bulunan belediye yetkilisi evraklarla geldi. Bilirkişi heyeti üyeleri gelen evrakları inceledi ve mahkemeye sunulmak üzere getirilen resmi belgenin onaylı (yasal) olmadığını tespit etti. Bu tespit sonucu Mahkeme hakimine: ‘Biz eksiklikleri size iletelim. Mahkeme bu evrakları kurumlardan istesin, gerekirse tekrar keşif yaparız. Dava dosyasına eksik onaylı/resmi belgelerin eklenmesi ardından raporumuzu tamamlarız’ dediler.”

Keşif söz konusu görüşmenin ardından sonlandırıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.