ManşetYeşil Gündem

Kasım ayında Yeşil Gazete’de en çok hangi haberler okundu?

0

Hem Türkiye’de hem de dünyada dolu dolu gündemiyle bir kasım ayını geride bıraktık. Kasım ayı, koronavirüs önlemlerinin sıkılaştırıldığı ancak yeni yasa teklifleriyle doğayı kirleten şirketler üzerindeki baskıların azaltıldığı bir ay oldu.

Biz de Yeşil Gazete ekibi olarak gündemde öne çıkanları sizlerle paylaşmak ve gündeme gelmeyen konuları gün yüzüne çıkartmak için yoğun bir mesai içerisindeydik. Bu ay içerisinde sizler tarafından en çok sevilen haberlerimize aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz:

1- FMV Işık Okulları Ayazağa Yerleşkesi’nde kedi kapanı vahşeti

Bu ay içerisinde en çok okunan haberimiz İstanbul’da yer alan FMV Işık Okulları Ayazağa Yerleşkesi’nde yaşayan kedilerin okul yönetimi tarafından kullanımı yasak olan kedi kapanları vasıtasıyla yakalandığı ve kampüs dışına gönderildiği iddiasını gündeme getirdiğimiz haber oldu.

Gazete yazarlarımızdan Elif Ünal tarafından hazırlanan özel habere buradaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

2-Hollanda’daki bir evin çöp torbası nasıl oluyor da Türkiye’de bir yol kenarına terk ediliyor? – 2

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye plastik ihracatı kilo itibariyle son üç yılda 12 kat artmasına rağmen bu patlama ne Türkiye’nin üretim rakamlarına ne de plastik ihracatı rakamlarına yansıyor. Bu durum, ihracat verileri yanlış değilse, Türkiye’ye gönderilen plastiklerin çoğunun işlenmeyip çöp alanlarına döküldüğünü, hatta yakıldığını gösteriyor.

Jeroen Wester tarafından kaleme alınan ve Mehmet Can Akpınar‘ın Yeşil Gazete için Türkçeye kazandırdığı serinin ilkine buradan, bu ay en çok okunan haberlerimiz arasına giren ikincisine ise bu adresten göz atabilirsiniz.

3-Koronavirüste evde izolasyon süresi 10 güne düşürüldü

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs (Covid-19) testi pozitif olan ve izolasyon süreleri sonlandırılan kişilerin, PCR testine bakılmadan işlerine dönebilmelerine yönelik düzenleme yaptı.

Düzenlemeyle birlikte olası vakalarda çalışanlar semptom başlangıcından itibaren 10’uncu günün sonunda izolasyonunu sonlandırarak işe dönebilecek. Haberin devamı için bu linke tıklamanız yeterli.

4- Kuzey Marmara Otoyolu için beş ilçede acele kamulaştırma kararı verildi

Üçüncü Boğaz Köprüsü’nü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi‘nin yapımı için İstanbul’un beş ilçesindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete’de yayınalanan kararla Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul’un Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece, Çatalca ilçelerinde yeri ve ada/parsel numaralan gösterilen taşınmazlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. İlgili haberin detayları için burayı tıklayabilirsiniz.

5- Bir başkadır… sonunu siz getirin

Netflix’te yayınlanan Bir Başkadır dizisi ekim ayında Türkiye gündemine oturdu. Dizinin yayınlandığı günden itibaren sevenler, eleştirenler, eksik bulanlar ve yanlış bulanlar arasında yoğun tartışmalar yaşandı.

Gazete yazarlarımızdan Sezai Ozan Zeybek tarafından yazılan inceleme yazısı bu ay gazetemizde en çok okunan haberler arasına girdi. Haberi henüz okumadıysanız buradan ulaşabilirsiniz. Ancak spoiler uyarısını baştan vermiş olalım..

6- Öküzün İki Boynuzu Arasında Bir Dünya-Dilge Güney

Dilge Güney tarafından gazetemizde yayınlanan serisi Çocuklar İçin Türk Mitosları, Anadolu Efsaneleri  serisi aradan iki yıl geçmesine rağmen okuyucularımızın en çok sevdiklerinden.

Güney’in Öküzün İki Boynuzu Arasında Bir Dünya mitine yer verdiği ve incelediği yazıyı bu link üzerinden okuyabilirsiniz.

7- [Cadı Kazanı] Toprağın soykırımı

Birleşmiş Milletler verileri, sadece 60 yıl kullanacak kadar üst toprak tabakasının kaldığını gösteriyor. Toprağı iyileştirmenin bir yolunu bulamazsak, bu gezegen üzerinde yaşamaya, tahminlerden çok daha az bir süre devam edebileceğiz.

Gazetemiz yazarlarından Nuran Seyhan Bayer tarafından kaleme alınan makele Kasım ayında en çok tıklanan haberlerimizden oldu. Siz de buradan ulaşabilirsiniz.

8- Köpek temizliği ve bakımı-Duygu Er

Köpeklerin günlük, haftalık, aylık, üç ayda bir ve altı ayda bir yapılması gereken özel bakımları bulunuyor. Bu bakımların hangi şartlarda, ne kadar aralıkla ve nasıl yapılması gerektiğine ilişkin detaylar haberimizde.

Duygu Er tarafından kaleme alınan yazıyı buradaki linke tıklayarak  inceleyebilirsiniz.

9- Kasım ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Kasım’ın ilk günleri ile soğukları iyice hissetmeye başladık! Şimdi turunçlar ve kök sebzeler ile Covid-19’a karşı direncimizi arttırma, türlüler ve çorbalarla içimizi ısıtma zamanı. Peki hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz?

Bu soruya yanıt bulmak isteyen okurlarımızın ziyaret ettiği haberimize buradan göz atabilirsiniz. Aralık ayındaki sebze ve meyve listesine bakmak isterseniz de burayı ziyaret edebilirsiniz.

10- Filyasyon ekibi çalışanları: Bize ‘VIP hasta var, önce onlara gidin’ diyorlar

Ankarada filyasyon ekibinde görev yapan üç diş hekiminin aktardığına göre, ‘özel hastalara’ belirti göstermemesine rağmen gönderilen ekiplere test yapılmıyor, izin hakları kaldırıldı, bir maskeyi üç gün kullanmaları isteniyor.

Sizler tarafından kasım ayında en çok okunan ilk 10’daki habere ilişkin detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Yeşil Gazete ekibi olarak bu ay içerisinde de sizleri gündemden haberdar etmek ve gündeme gelmeyen konuları gündeme getirmek için çalışacağız. Haberlerimizin sizler tarafından beğenilmesi ve okunması bizim için de büyük bir motivasyon kaynağı.

Eğer siz de Yeşil Gazete’nin şu anda olduğu gibi bağımsız bir şekilde haber yapmasını sürdürmesini istiyorsanız patreon hesabı üzerinden bize destek olabilirsiniz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.