ManşetMedya-İnternetYerel

Aso Press Yayın Yönetmeni ve Yeşil Gazete muhabiri Metin Yoksu’ya özel jüri ödülü

0

Batman Basın Konseyi, her yıl düzenlediği yılın başarılı gazetecileri ödüllerini duyurdu. Bu yıl beş dalda ödüle layık görülen haberciler arasında Batman‘da bu ay kurulan haber sitesi Aso Press‘in Genel Yayın Yönetmeni ve Yeşil Gazete muhabiri Metin Yoksu da yer aldı.

Yoksu’nun 2023 yılında kendi youtube kanalında yayınladığı “ÖSYM KHK’li Öğretmeni 9999 Yılına Kadar Engelledi” video haberi, Gazete Duvar‘daysa “8 bin yıllık ceza: ÖSYM sistemine girişi 9999 yılına kadar engellendi” başlığı ile yazılı yayınlanan haberi Özel Jüri Ödülüne layık görüldü.

Gazeteciler Ramazan ayının ilk haftasında düzenlenecek törenle ödüllerini teslim alacak.

Konseyin ödüle layık gördüğü diğer gazetecilerse şöyle: AA‘dan İbrahim Toprak, görüntülü haber dalında TRT‘den Mehmet Şirin Yılmaz, haber fotoğrafı dalında Batman Son Söz Gazetesi’nden Ali Can Atak, mizanpaj dalında Batman Gazetesi‘nden Mehmet Uslu. 

‘Ufkun ardındaki hakikati arayacağız’

Aso Press, 24 Şubat’ta Yoksu’nun yönetmenliğinde, Batman’da internet üzerinden  yayın hayatına başladı.  “Yolumuz uzun, yorulabiliriz. Sabırla hakikati dile getirmek için şimdilik sadece merhaba…”diyerek ilk sayısını yayınlayan gazete, yayın çizgisini şöyle anlatıyor:

“Geçmişin mirasını ileriye taşımak için bugünün teknolojisiyle, kalemlerimizi hakikate ve habercilik ilkelerine göre keskinleştirip, siyaset ve gündem haberciliğinden daha çok; kültür, sanat, ekoloji, emek, yaşam ve insan hikayelerinin izini sürmeyi varoluş amacı olarak önüne koyan bir gazetecilik anlayışını  ilke olarak benimseyerek yola çıkıyoruz.

Hakikatin ufkun ardında olduğunu biliyoruz. Cengiz Altun’un hakikati dile getirdiği için vurulduğu gün bu ufka doğru giden yolculuğumuz başlıyor. Altun’un annesi Türkan Altun’un dediği gibi “Cengiz gitti bin Cengiz gazeteci oldu.” Bizler de bu binlerin içinde küçük bir damlayız.

Yolumuz uzun, yorulabiliriz. Sabırla hakikati dile getirmek için şimdilik sadece merhaba…”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.