Gazze’de Pazar katliamı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları can almaya devam ediyor. Saldırıların yoğunluk kazandığı Pazar günü İsrail savaş uçakları Gazze’nin Şecaiyye bölgesinde saldırılardan kaçan sivilleri hedef aldı. İlk belirlemelere göre savaş uçaklarının bombardımanında en az 60 kişi öldü, 400’den fazla kişi yaralandı.

Şecaiyye dışında Tuffah, Zetun ve Şaif bölgelerinin çok ağır bombardımana maruz kaldı. Pazar günü saldırılarında Şecaiye dışında da çok sayıda ölüm olduğu, toplam 97 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.gazze-yerlesim

Son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısı 440’a, yaralananların sayısı ise 3 bin 25’e yükseldi. Filistin kaynaklarına göre hayatını kaybedenlerden 112’si çocuk, 41’i de kadın.

Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Hamas sözcüleri, “Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız.” Diye beyanda bulunuyor..

Görgü tanıkları İsrail Gazze’ye yönelik artan saldırılarına rağmen Gazze’den atılan roketlerin durmadığını ve İsrail tarafından sirenlerin duyulmaya devam ettiğini bildiriyor. Çatışmalarda 13 İsrail askerinin öldürüldüğü belirtilirken bir İsrail askerinin Hamas askeri kanadı tarafından esir alındığı öğrenildi.

Al Jazeera’nın haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail’in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söyledi. Kudra, Şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

(Ajanslar, Al Jazeera,Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR