İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Gazeteci Tolga Şardan gözaltına alındı

0

T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, dün yayımlanan “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Yazıyla ilgili resen soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Şardan’ın evinde arama da yapılıyor.

Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Şardan’ın gözaltına alınmasının ardından yaptığı kısa açıklamada gözaltı işleminin “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçlamasıyla yapıldığı belirtildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından; 31/10/2023 günü T24.com.tr isimli internet haber sitesinde Tolga Şardan tarafından kaleme alınan “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazı içeriğinde 5237 sayılı TCK’nun 217/A maddesinde düzenlenen “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçunun unsurlarını oluşturacak nitelikte söz ve beyanlar bulunduğu değerlendirilmekle şüpheli Tolga ŞARDAN hakkında CMK.nun 160. Maddesi gereğince re’sen soruşturma başlatılmış olup, yapılan soruşturma kapsamında şüpheli gözaltına alınmıştır.”

Ne olmuştu?

T24 yazarı Tolga Şardan, dünkü yazısında, şunları söylemişti:

MİT, Cumhurbaşkanlığı’na yargıdaki şüpheli kararlar hakkında rapor sundu. MİT raporunda, başta uyuşturucu kaçakçıları olmak üzere suça karışan kişilerin haklarındaki adli süreçlerde lehlerine daha kolay kararların alınabildiği iddia edilen Bakırköy Adliyesi’yle muhatap olabilmek için adreslerini bu adliyenin sorumluluk alanına taşıdıkları yer alıyor. Raporda en çok sorunun yaşandığı ikinci adliye olarak Çağlayan Adliyesi gösteriliyor. Erdoğan’ın MİT yöneticileriyle görüşmesinde hakkında bilgi aldığı İstanbul’da görevli üst düzey bir yargı mensubu için “hayal kırıklığı” yaşadığını söylediği ve o kişiye sinirlendiği iddia ediliyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.