TürkiyeManşet

Rabia Naz’ın ailesi AYM’ye başvurdu

0

Giresun‘un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan‘ın ölümüne ilişkin açılan dosyada takipsizlik kararı verilmesinin ardından anne ve babası, kızlarının dosyası için Anayasa Mahkemesi‘ne (AYM) başvurdu.

Avukatlar Kemal Aytaç, Özlem Burçin Şahan ve Medine Turantaylak aracılığıyla gerçekleştirilen başvuruda dosyanın yeniden yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye geri gönderilmesi istendi.

‘Yeniden yargılama yapılsın’

Anayasa’nın 17, 36 ve 40’ıncı maddelerinin ihlalinin tespit edilmesi ve ihlal kararı verilmesi halinde ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yapılması gerekenlere hükmedilmesi ve yeniden yargılama yapmak için dosyanın ilgili mahkemeye gönderilmesi istendi.

Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’nün 74’üncü Maddesi uyarınca “duruşmalı inceleme” yapılmasına karar verilmesi istenen dilekçede 1 milyon lira maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunuldu.

Takipsizlik kararı

Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 16 Temmuz 2020’de takipsizlik kararı verilmişti.  Savcı Emine Öveyik verdiği takipsizlik kararında şu ifadeler yer almıştı:

Soruşturma dosyası, araştırma sonucunda elde edilen tespitler, tanık beyanları, alınan adli tıp raporları ve diğer deliller birlikte değerlendirildiğinde; Rabia Naz Vatan’ın ölümünün yüksekten düşmesi sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürüldüğü yönünde herhangi bir delilin tespit edilmediği, bu nedenle CMK’nın 172/1 maddesi gereğince kovuşturma olanağı bulunmadığından Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına (karar verildi).

Neler yaşandı?

12 Nisan 2018’de Giresun’a bağlı Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan, hastaneye kaldırılmış, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı.

Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından iki rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi.

Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ve kızının ölümüne neden olan aracı de Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia ediyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.