Medya-İnternetManşet

Diken ‘fuatavni’ haberlerinden yargılanıyor: İlk duruşma bugün

0

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını izleyen dönemde Twitter’da yaptığı çarpıcı paylaşımlar ile bütün Türkiye’nin gündemine oturan “fuatavni” isimli kullanıcının haberlerine yer veren internet haber sitesi Diken’in ilk duruşması bugün.

İstanbul başsavcılığı, Temmuz 2019’da Diken, T24 ve Birgün yöneticileri hakkında 2014-2016 yıllarında ‘fuatavni’ mahlaslı Twitter hesabından yapılan paylaşımları haberleştirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

‘Örgüte yardım etmek’ suçlaması

Soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında ‘örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Diken’in aktardığına göre gazete hakkında hazırlananan iddianamede yönetim kurulu başkanı Harun Simavi, genel yayın yönetmeni Erdal Güven ve eski sorumlu yazıişleri müdürü Semin Sezerer hakkında kapsamlı bir inceleme yürütüldüğü, sonuçta ‘FETÖ’yle hiçbir bağlantı bulunamadığı belirtiliyor.

Buna karşılık söz konusu tweetlerin haberleştirilmesi ‘örgüte yardım’ olarak değerlendirilip üç ismin yedi buçuk yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Duruşma Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yer alan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13.30’da başlayacak.

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, mahkemenin yüklenen suçun unsurlarının oluşmadığına hükmetmesi sonucu geçen temmuz ayında beraat etmişti. Dönemin Birgün yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz hakkındaki dava ise sürüyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.